ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Argentina s'obre a la modernització i digitalització de l'estat

Idees d'experts   Horacio Babini

El director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Buenos Aires, Horacio Babini, detalla els sectors amb més oportunitats que presenta el país sud-americà, on destaca especialment l'àmbit de les TIC.

A l'Argentina hi ha actualment més de 200 empreses catalanes implantades, des de grans firmes fins a pimes. L'estreta relació entre Catalunya i Argentina es fa evident en el fet que és el segon país, després de França, on hi ha més catalans instal·lats.

Idees Força

Entre els sectors amb més oportunitats per a les empreses catalanes a l’Argentina destaquen la modernització i digitalització del país, les smart cities, les energies renovables i el sector de les infraestructures, ja que hi ha molts projectes oberts per la modernització dels ports, aeroports i la xarxa viària.

A l’Argentina hi ha actualment més de 200 empreses catalanes instal·lades, des de grans empreses com Gas Natural, Roca, Planeta, fins a pimes i moltes empreses de serveis que s’hi estan ubicant darrerament. La maquinària industrial és un sector tradicional d’exportació catalana cap a l’Argentina.

L’àmbit d’actuació de l’oficina d’ACCIÓ a Buenos Aires inclou l’Argentina, Bolívia, l’Uruguai i el Paraguai. Compta amb un servei de soft landing per a la implantació al país, així com assessorament per empreses i d’acompanyament en la recerca d’un distribuïdor o soci local.