ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Vietnam és un mercat ple d'oportunitats de negoci per invertir

Idees d'experts   Jordi Maluquer de Motes

La inversió europea s'ha incrementat a Vietnam perquè el país compta actualment amb una economia estable i oberta al món. Prova d'això és que s'estan externalitzant els projectes i les infraestructures costoses. És per aquest motiu que algunes empreses catalanes ja han mostrat el seu interès en instal·lar-hi negocis.

Idees Força

El Vietnam és un país ideal per a externalitzar tots aquells processos en què la mà d’obra genera molts costos en sectors com sabates, tèxtil, mobiliari... i també algunes infraestructures com les refineries de petroli. Respecte d’altres països semblants, como l’Índia, l’avantatge és que la seva mà d’obra té fama de disciplinada i eficient.

La inversió europea s’ha incrementat molt, en concret la francesa pels lligams històrics, però continua sent petita en comparació amb la d’altres països asiàtics com ara el Japó, Singapur o Taiwan. L’interès de les empreses catalanes pel Vietnam està creixent molt ràpidament i des del CPN ja “les estem ajudant, tant a buscar mercats o proveïdors com a muntar-hi oficines o instal·lar una fàbrica”.

Fins fa poques setmanes, la inflació provocada per l’augment dels preus del petroli i dels aliments, així com una sèrie d’inversions estrangeres, va obligar el Govern a apujar els tipus d'interès. Però, un cop moderats aquests factors, ha abaixat els tipus per reactivar el creixement de la seva economia.