ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Informe Anual OME 2009-2010. Reglobalització. Transformacions de fons i noves oportunitats en un món post crisi

Articles i altres publicacions

A l'Informe Anual OME 2009-2010 s'analitzen, per una banda, la magnitud, l'impacte i la profunditat dels canvis, s'albiren els possibles escenaris cap a un món reglobalitzat, s'examinen les forces subjacents que configuren l'entorn econòmic i empresarial per a detectar discontinuïtats.

També s'analitzen les implicacions per a l'estratègia empresarial i s'identifiquen oportunitats de negoci en el context global i per a alguns dels sectors i mercats rellevants. S'ha concebut com una eina per a la reflexió i discussions amb la finalitat de contrastar i recollir les idees dels experts locals i internacionals.

01/10/2009
Informe Anual OME 2009-2010. Reglobalització

Informe Anual OME 2009-2010. Reglobalització

La crisi econòmica actual ha afectat de forma desigual les economies avançades, les emergents i les que estan en desenvolupament. El PIB de les economies avançades cauran entre el 3 i el 4% el 2009, segons els experts, mentre que el dels països en desenvolupament creixeran entorn a l’1%.

És per això que l’informe presenta un mapa dinàmic d’oportunitats de negoci a curt i mig termini per a les empreses catalanes en diferents sectors d’una trentena de països d’economies avançades i emergents. Es tracta de sectors en els que empresarial catalana treballa des de fa anys i d’altres amb un gran potencial de creixement futur.

S’analitzen sectors com l’agroalimentari i el dels components d’automoció de l’Europa de l’Est, Rússia i l’Amèrica Llatina. De la Xina i l’Índia es presenten sectors com el farmacèutic, el biotecnològic i el d’energies renovables. De la Mediterrània i l’Orient Mitjà s’estudien el tèxtil, el de la construcció, etc.