ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

De científic a inversor, la trajectòria de Julio Castro

Idees d'experts   Julio Castro, Palobiofarma

Julio Castro s'ha centrat sempre en l'àmbit de les ciències de la vida: primer va començar exercint de científic, el 2005 va fundar Palobiofarma i ha acabat sent inversor en startups que "resolen problemes fonamentals de la societat". La seva trajectòria ha estat reconeguda en el Fòrum d’inversió 2020.

Tot i que l’esperit científic el manté com el primer dia, Julio Castro fa anys que es dedica a l’emprenedoria i a la inversió en startups del sector de les ciències de la vida. Primer, com a fundador de l’empresa desenvolupadora de nous medicaments, Palobiofarma, i després com a inversor en empreses emergents com Origo Bio Pharma o Leukos Biotech, entre d’altres.

Quan parla del seu paper d’inversor ho fa des de la responsabilitat d'invertir en un sector amb valor afegit que busca solucionar grans problemes de la societat. I, és clar, un dels grans reptes del sector és la lluita contra la COVID-19. “És el repte fonamental actual. El sector de les ciències de la vida i la indústria farmacèutica han de donar una solució a la pandèmia, que tard o d’hora arribarà", apunta.

Castro ha rebut el Premi a la Trajectòria Emprenedora del Fòrum d’Inversió 2020. En aquesta entrevista repassa la seva trajectòria professional i destaca el valor de l’experiència com un element imprescindible per tenir èxit en la indústria farmacèutica.

Si et vas perdre el Fòrum d'Inversió i la intervenció de les nou startups finalistes, recupera'l aquí.

Serveis relacionats

ACCIÓ Startup Forum

El punt de trobada anual per als millors projectes emprenedors

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!