ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2020

Informes d'estratègia empresarial

Aquest informe d’ACCIÓ identifica els sectors amb més potencial al món per a l’empresa catalana i recull fins a 458 oportunitats concretes a més de 100 països en un any marcat per la COVID-19.

30/11/2020
Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2020

El Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals (document .PDF) identifica els països amb més potencial en 30 àmbits sectorials. Una informació útil i rellevant per a la internacionalització de les empreses catalanes, que els permet prioritzar i seleccionar els mercats per a la seva activitat a l’exterior. El resultat és la identificació de 458 oportunitats concretes, de les quals, el 48% són de l’àmbit de la internacionalització; el 3% de la innovació i el 49% són mixtes.

En un any marcat per la COVID-19, l’informe també incorpora oportunitats de negoci d’arreu del món que s’han generat arran de la pandèmia. De fet, gairebé un 20% de totes les oportunitats estan directament o indirectament relacionades amb la COVID-19.

Totes aquestes oportunitats es poden trobar de forma detallada al Recomanador d’oportunitats de negoci internacional: una eina interactiva que amb només tres clics presenta les millors opcions per a cada empresa. Amb la resposta a tres preguntes bàsiques, qualsevol empresa pot descobrir en pocs segons on l’esperen les millors oportunitats arreu del món.

Les ciències de la vida, el sector amb més potencial al món

El nou Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals assenyala el sector de les ciències de la vida com el sector amb més oportunitats al món amb un total de 78. El segueix el sector de la maquinària i manufactura avançada, amb 63; l’agroalimentari, amb 52; el de l’energia i la sostenibilitat, amb 47; i el sector TIC i de continguts digitals, amb 43.

Pel que fa als segments amb major nombre d’oportunitats relacionades amb la pandèmia de la COVID-19 són el del comerç electrònic, la telemedicina i l’educació a distància.

En termes d’àmbit geogràfic, l’Àsia és el continent més oportunitats detectades (135) seguit pel continent europeu (133) i l’Àfrica (69). L’Amèrica del Nord (66), l’Amèrica del Sud (46) i Oceania (10) tanquen la llista.

Per tal de destriar els sectors amb més potencial, l’estudi crea l’Índex d’oportunitats de negoci internacionals d’ACCIÓ, que combina quatre variables: la priorització de mercats d’ACCIÓ, el pes del sector al país, la mida del mercat i la seva posició en el rànquing Doing Business. El resultat final és un valor entre 0 i 10 que reflecteix la combinació d’una anàlisi tan qualitativa com quantitativa.

Troba les oportunitats a la teva mida al Recomanador d’oportunitats de negoci internacionals.