ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nous materials per al vehicle del futur: més lleuger per contaminar menys

Idees d'experts   Rafael Boronat

Com serà el vehicle del futur? Quins materials cal potenciar i quins més val oblidar? Quins reptes ha d'afrontar la indústria de l'automòbil? Rafael Boronat, reconegut expert en la matèria, explica els condicionants que conduiran la indústria de l'automòbil els propers anys.

Cal repensar tots els sistemes elèctrics perquè funcionin millor, i per fer-ho els materials són bàsics. Reduir-ne el pes, un dels reptes més importants.

Idees Força

La complexitat de l’automòbil no permet trobar una solució senzilla: cal pensar bé tots els aspectes de la màquina.

La innovació intensiva en sistemes per estalviar consum de combustible i emissions és clau per poder arribar a substituir el petroli a llarg termini.

Reptes bàsics dels materials: més eficiència energètica en els sistemes de propulsió, nous materials per rebaixar el pes dels vehicles, seients més lleugers i compactes, aïllament acústic.

Vehicles amb menor pes són clau per reduir la potència absorbida per la resistència a la rodadura, i permetre utilitzar motors més petits, lleugers i que no contaminin tant.

Les bateries dels vehicles elèctrics encara pesen massa, i aquests s’introduiran a nínxols de mercat on això no sigui tan important: motos, petits cotxes de ciutat, autobusos urbans.

Perfil digital