ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitat de negoci en Smart Cities a Dinamarca

Articles i altres publicacions

L'aposta per una urbanització sostenible i unes ciutats més eficients energèticament és clara a Dinamarca. No en va, Copenhaguen pretén ser la primera capital mundial lliure de diòxid de carboni l'any 2025. En aquest context, les empreses catalanes de diferents sectors relacionats amb les smart cities i les energies renovables poden trobar-hi oportunitats interessants.

Oportunitat de negoci en Smart Cities a Dinamarca

Copenhaguen és una de les ciutats pioneres en l'aplicació de conceptes ecoinnovadors per a la ciutadania. Les emissions de CO2 s'han reduït en un 21% des de 2005 arran de les accions portades a terme, fet que la situa com una de les ciutats amb millor qualitat de vida.

L'Ajuntament de Copenhaguen s'ha proposat ser la primera capital mundial lliure de diòxid de carboni l'any 2025. Els pilars bàsics del CPH 2025 Climate Plan són el subministrament d’energia, el consum d’energia, la mobilitat sostenible, i la ciutat verda.

Les accions previstes en el pla són convertir les plantes de producció de carbó en plantes generadores d'energia a través de la biomassa, l'ampliació de les instal·lacions d'aerogeneradors al mar, la construcció d'una instal·lació geotèrmica, el reciclatge de plàstics de residus municipals, l'increment de la producció de biogàs a partir de residus orgànics, i mesures d'estalvi energètic per adaptar edificis.