Què has de saber?
Els centres docents públics o privats d’ensenyament superior que vulguin impartir estudis universitaris oficials, amb validesa a tot l’Estat espanyol, que desenvolupin la seva activitat a Catalunya, han d’establir un conveni d’adscripció i de col·laboració acadèmica amb una universitat pública o privada.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
La tramitació d’aquesta adscripció correspon a la universitat.
El funcionament dels centres adscrits estarà condicionat al compliment permanent dels requisits d’aprovació i al compliment de la normativa universitària vigent.
En tot cas, el centre corresponent podrà oferir estudis propis (no oficials), sempre que no s’utilitzi cap denominació que pugui induir a confusió amb els títols universitaris oficials.
A les persones físiques i jurídiques, titulars dels centres corresponents, que estiguin interessades en desenvolupar la seva activitat a Catalunya, com a centre de formació superior, per a impartir estudis universitaris oficials.
A les universitats públiques i privades catalanes.
Es pot sol·licitar l'adscripció en qualsevol moment.
La documentació l’haurà de presentar la universitat a la qual es vulgui adscriure el centre:
- Acords dels òrgans de govern de la universitat que aprovin l’adscripció del centre.
- Conveni d’adscripció i col·laboració acadèmica entre el centre i la universitat.
- Memòria de l’adscripció del centre, en la qual haurà de constar la informació següent:
- Justificació i calendari per a la implantació completa dels ensenyaments.
- Proposta del pla d'estudis dels ensenyaments que se sol·licita impartir.
- Justificació de la plantilla de personal docent i del personal d'administració i serveis.
- Estudi econòmic del cost de l'adscripció i de la implantació.
- Determinació de l'emplaçament del centre, dels edificis i de les instal·lacions existents i les projectades per a l’inici de les activitats i fins a la implantació total dels estudis, mitjançant la documentació tècnica següent:
- Cal informar del títol jurídic que acrediti el dret d’ús dels immobles. En cas que l’immoble no sigui de propietat, cal aportar la documentació acreditativa.
- Memòria explicativa dels ensenyaments a impartir, amb una relació dels espais de què consta el centre en justificació del compliment de la normativa vigent, indicant el nombre d’estudiants matriculats previstos.
- Plànols de situació i emplaçament. Plànols de distribució i mobiliari, indicant la superfície útil i l’ús a què es destinarà cada un dels espais; alçats; seccions, i plànols amb indicació dels recorreguts d’emergència; a escala 1/100-1/200 i signats pel tècnic/a competent (còpia autenticada o bé amb signatura electrònica reconeguda. També, a ser possible, en format .dwg).
- Declaració responsable relativa a la disposició de la llicència d’activitats (i/o llicència ambiental), amb certificat d’acte de comprovació favorable, si escau. En cas contrari, certificat emès per un tècnic competent acreditatiu del compliment de la normativa vigent en matèria d’edificació, especialment quant a seguretat estructural, seguretat en cas d’incendi, seguretat d’utilització i accessibilitat, salubritat, protecció enfront el soroll i estalvi d’energia de les edificacions i instal·lacions.
- En el cas que s’hagin efectuat obres:
- declaració responsable relativa a la llicència d’obres
- certificat final d’obra.
- Proposta de normes d'organització i funcionament del centre.
- Compromís de mantenir en funcionament el centre, durant un període mínim, que permeti finalitzar els estudis a l’estudiantat matriculat amb un aprofitament acadèmic suficient.
- Justificació de l'estructura per al desenvolupament de la recerca, en relació amb els ensenyaments que se sol·licita implantar.
- Per al cas centres amb oferta d’estudis no presencials, caldrà aportar les característiques específiques aplicables a cada titulació i al conjunt de l’oferta en modalitat no presencial.
- Documentació justificativa dels mitjans personals i materials especials, en el cas que es pretenguin oferir estudis en l’àmbit de les ciències de la salut.
Establir un conveni d’adscripció i col·laboració acadèmica amb una universitat pública o privada per a impartir estudis universitaris oficials.
Que l’adscripció del centre i la impartició dels estudis que es pretenguin oferir s’incorporin a la programació universitària de Catalunya, aprovada pel Consell Interuniversitari de Catalunya.
Disposar d’una plantilla de professorat, d’acord amb la normativa vigent i d’un nombre suficient de personal d’administració i serveis, per al compliment de les seves funcions.
Garantir la viabilitat financera del centre, en relació amb el cost de l'adscripció i de la implantació.
Disposar del espais adequats, en relació amb el tipus d’ensenyaments i el nombre d’estudiants.
Establir unes normes d’organització i funcionament que regeixin l’activitat del centre.
Formalitzar el compromís de mantenir en funcionament del centre, durant un període mínim, que permeti finalitzar els estudis a l’estudiantat matriculat amb un aprofitament acadèmic suficient.
Disposar d’una estructura per al desenvolupament de la recerca, en relació amb els ensenyaments que se sol·licita implantar.
Caldrà seguir el procediment establert per a la programació universitària de Catalunya i la verificació dels plans d’estudi, per a la posterior implantació i establiment del caràcter oficial del/s títol/s que es vulgui/n impartir al centre.
En el cas de centres amb oferta d’estudis no presencials, s’exigiran unes garanties aplicables a cada titulació i al conjunt de l’oferta en modalitat no presencial.
En el cas que es prevegin d’oferir estudis en l’àmbit de les ciències de la salut, s’estableixen uns requisits especials relatius als mitjans personals i materials.
Aquest tràmit no està subjecte a taxa.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Aquest tràmit només es pot fer per internet.
Cal que signeu el formulari principal amb un certificat digital de:
- Persona física
- Persona jurídica
- Persona vinculada a una organització amb capacitat de representació
-
Segon pas
Rebre la resposta de l'administració
Quan es rep la resposta de l'Administració?
Quan es rep la resposta de l'Administració?
El termini máxim per dictar i notificar la resolució és de 12 mesos a comptar des de la data de presentació de sol·lictud.
El sentit del silenci administratiu és desestimatori.
Quina resposta es rep?
Mitjançant una Llei del Parlament.
Com es rep la resposta?
Es rep una notificació electrònica. Es pot accedir al contingut a través del servei e-NOTUM.
Es pot presentar un recurs si no s'està d'acord?
Es pot presentar un recurs de reposició que esgota la via administrativa davant del mateix òrgan que dicta la resolució en el termini d'un mes si l’acte es exprés o de tres mesos si l'acte es presumpte.