Què has de saber?
Els instituts universitaris de recerca són centres de recerca, que han establert un conveni de col·laboració amb una universitat pública o privada per facilitar la transferència de coneixement i, a més de llurs activitats pròpies, poden organitzar estudis de màster universitari o de doctorat.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
La tramitació d’aquesta adscripció correspon a la universitat.
El funcionament dels instituts estarà condicionat al compliment permanent dels requisits d’aprovació i al compliment de la normativa universitària vigent.
En tot cas, l’institut corresponent podrà oferir estudis propis (no oficials), sempre que no s’utilitzi cap denominació que pugui induir a confusió amb els títols universitaris oficials.
Als centres de recerca que estiguin interessats en esdevenir instituts universitaris de recerca, mitjançant un conveni d’adscripció amb una universitat pública o privada de Catalunya.
A les universitats públiques i privades catalanes.
Es pot sol·licitar l'adscripció en qualsevol moment.
La documentació l’haurà de presentar la universitat a la qual es vulgui adscriure l’Institut:
- Acords dels òrgans de govern de la universitat que aprovin l’adscripció de l’institut.
- Conveni d’adscripció entre l’institut i la universitat.
- Memòria de l’adscripció de l’institut, en la qual haurà de constar la informació següent:
- Els objectius i les finalitats de l’institut, així com una descripció detallada de les línies de recerca, el programa d’activitats de recerca i el programa formatiu, per als propers cinc anys.
- Explicació de la justificació de l’adscripció.
- Programes de recerca associats a l’institut: relació detallada dels grups de recerca i les principals línies i activitats de recerca, que s’hagin portat a terme en els últims cinc anys.
- La relació de projectes finançats mitjançant convocatòria competitiva o bé mitjançant contractes o convenis amb empreses i altres entitats que s’imputin al futur institut.
- La relació del personal docent i investigador adscrit a l’institut, amb indicació de la seva titulació, dedicació i currículum.
- Recursos materials i instal·lacions: espais destinats a la docència i a la recerca (locals, laboratoris, biblioteca, mobiliari, equipament i altres recursos).
- Recursos econòmics (pressupost d’ingressos i despeses).
- Projecte de reglament de funcionament i organització interna de l’institut.
Establir un conveni d’adscripció amb una universitat pública o privada i, si escau, que inclogui la impartició d’estudis universitaris oficials de màster i/o doctorat.
Disposar d’uns programes de recerca específics, associats a l’institut.
Disposar del personal docent i investigador i del personal d’administració i serveis adequats per al compliment de les seves funcions.
Justificar la viabilitat econòmica i aportar les garanties financeres corresponents.
Disposar del espais adequats al compliment de les seves funcions.
Establir unes normes d’organització i funcionament que regeixin l’activitat del centre.
Si s’escau, caldrà seguir el procediment establert a la programació universitària de Catalunya i la verificació dels plans d’estudi, per a la posterior implantació i establiment del caràcter oficial dels títols que es vulguin impartir a l’institut corresponent, que seguirà una tramitació específica.
Aquest tràmit no està subjecte a taxa.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Aquest tràmit només es pot fer per internet.
Cal que signeu el formulari principal amb un certificat digital de:
- Persona física
- Persona jurídica
- Persona vinculada a una organització amb capacitat de representació
-
Segon pas
Rebre la resposta de l'administració
Quan es rep la resposta de l'Administració?
Quan es rep la resposta de l'Administració?
El termini máxim per dictar i notificar la resolució és de 12 mesos a comptar des de la data de presentació de sol·lictud.
El sentit del silenci administratiu és desestimatori.
Quina resposta es rep?
Mitjançant una Llei del Parlament.
Com es rep la resposta?
Es rep una notificació electrònica. Es pot accedir al contingut a través del servei e-NOTUM.
Es pot presentar un recurs si no s'està d'acord?
Es pot presentar un recurs de reposició que esgota la via administrativa davant del mateix òrgan que dicta la resolució en el termini d'un mes si l’acte es exprés o de tres mesos si l'acte es presumpte.