Què has de saber?
És una línia de subvencions per al període 2020-2022 que té per objectiu fomentar projectes de promoció i de consolidació de custòdia orientats a la consecució d’acords de custòdia amb actuacions per a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya.
S'entén per custòdia del territori el conjunt d'estratègies o instruments que pretenen implicar les persones propietàries i usuàries del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics.
- S'ha habilitat el formulari per a justificar la subvenció
Aquest tràmit només es pot fer per Internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació
Associacions i fundacions que tinguin la seva seu o una delegació a Catalunya, o bé que exerceixin la seva activitat en aquest territori i que en els seus estatuts consti que tenen com a finalitat la conservació del patrimoni natural.
No poden ser beneficiaris d’aquestes subvencions els col·legis professionals, els sindicats i les associacions empresarials.
- El termini per presentar les sol·licituds és del 19 de juny fins al 20 de juliol (ambdós inclosos).
- El termini per executar el projecte s’inicia l’1 de gener de 2020 i finalitza el 31 de desembre de 2021.
- El termini per presentar la documentació justificativa finalitza el 28 de febrer de 2022.
Per presentar la sol·licitud:
- Formulari de sol·licitud del 'Pas 1. Presentar la sol·licitud'.
- Memòria explicativa del projecte de custòdia detallat en què figurin les actuacions a desenvolupar, incloent-hi les dates d’inici i finalització previstes i el lloc de realització de les actuacions previstes.
- Pressupost complet i detallat del projecte per al qual es demana la subvenció, on figurin totes les despeses i els ingressos previstos, la quantia de la subvenció que se sol·licita i el detall de les fonts de finançament. El pressupost s’ha de desglossar per actuacions i per conceptes de despesa.
En cas que la vostra entitat sigui seleccionada com a beneficiària de la subvenció:
- Formulari d’aportació de documentació del ‘Pas 3 Presentar documentació, al·legar, desistir i reformular’.
- Documentació acreditativa de la representació amb què actua la persona que representa l'entitat sol·licitant, si no s'ha inscrit en un registre públic. En cas que la representació estigui inscrita a l'esmentat registre, no cal aportar aquesta documentació perquè l'òrgan instructor ho comprova d'ofici.
- Sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de la Tresoreria de la Generalitat de Catalunya a creditors/ores, convenientment emplenada.
- Declaració responsable que contingui la informació relativa a les retribucions dels òrgans de direcció o administració, si l’import de la subvenció supera els 10.000 euros.
De seguiment en el decurs d’execució del projecte:
- Una memòria de seguiment que s'ha de presentar en el termini d’un mes des que es compleixi la meitat del període d’execució de l’actuació declarat a la memòria explicativa. Cal que l'envieu mitjançant el formulari d'aportació de documents que trobareu al 'Pas 3. Presentar documentació, al·legar, desistir i reformular'.
Per justificar la subvenció:
- Formulari de justificació de la subvenció del ‘Pas 7 Justificar la subvenció’.
- Una memòria explicativa del compliment de la finalitat del projecte subvencionat amb indicació de les actuacions dutes a terme i dels resultats.
- Una memòria econòmica sobre els costos de les actuacions executades, la qual ha de contenir:
- Una relació classificada de les despeses de les actuacions, amb identificació del creditor, número de la factura o document de valor probatori equivalent en el tràfic mercantil, l’import, la data d’emissió i la data de pagament, així com el percentatge imputat, si s’escau.
-
Per a la justificació de les despeses de personal, una relació de les persones les nòmines de les quals s’imputen a la subvenció, amb indicació de les tasques que aquestes persones han desenvolupat dins de l’actuació subvencionada i de la seva dedicació exacta (mesos, dies, hores, segons correspongui).
-
Una liquidació del pressupost on s’indiquin, i en el seu cas es motivin, les desviacions respecte al pressupost inicial.
-
Una declaració responsable de la persona beneficiària, que consta en el model de justificació, amb el contingut següent:
-
Que els justificants de despesa s’han imputat a les diferents fonts de finançament de manera que no se supera l’import unitari de cada justificant.
-
Que el total de les fonts de finançament no supera el cost de l’actuació subvencionada i que l’import imputat a la subvenció no supera el percentatge màxim de subvenció que estableix la convocatòria.
-
Que es disposa d’un sistema de comptabilitat separada o que els justificants de despesa tenen assignat un codi comptable comú a les transaccions relacionades amb l’actuació subvencionada.
-
-
Una relació detallada dels altres ingressos o subvencions que hagin finançat el projecte subvencionat amb indicació de l’import i la seva procedència. Quan els justificants de les despeses s’imputin parcialment a altres subvencions, cal indicar la quantia exacta o percentatge imputat a cadascuna, amb identificació dels òrgans concedents.
-
En el cas que s’hagin fet contractacions o subcontractacions per a l’execució de l’actuació objecte de la subvenció i la despesa subvencionable de l’actuació superi els imports establerts per als contractes menors en la normativa vigent de contractes del sector públic, l’entitat beneficiària ha d’haver sol·licitat, com a mínim, tres ofertes amb caràcter previ a la contractació o subcontractació del compromís per a l’execució de l’actuació, tret que per les seves característiques especials no hi hagi en el mercat un nombre suficient d’empreses que les acompleixin, o tret que la despesa s’hagi fet amb anterioritat a la concessió de la subvenció.La documentació relativa a les ofertes s’ha de presentar mitjançant còpies digitalitzades si els documents originals són en paper i mitjançant còpies electròniques si els documents originals són electrònics. Les còpies digitalitzades han d’anar acompanyades d’una declaració responsable que indiqui que coincideixen amb els documents originals corresponents.L’elecció entre les ofertes rebudes s’ha de fer d’acord amb els criteris d’eficiència i economia. Quan l’elecció no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa s’ha d’aportar una memòria que justifiqui l’elecció.
-
Un exemplar de les publicacions o materials audiovisuals que s’editin, en els quals s’hi ha de fer constar que han estat subvencionats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. En el cas que per raó del pes de l'exemplar no es pugui lliurar electrònicament, s'haurà de fer als llocs indicats a la pestanya 'Presencialment' del 'Pas 7 Justificar la subvenció'.
-
Documentació acreditativa dels mitjans emprats per a la publicitat i difusió del projecte subvencionat, en els quals s’hi ha d’haver fet constar que aquest projecte ha estat subvencionat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
-
La fracció del pressupost subvencionable que es consideri cost indirecte (despeses d’assegurances de les persones voluntàries i dietes del personal propi i voluntari) imputable al projecte subvencionat no requerirà justificació addicional, atès que a la base 7.3.c) s’estableix un percentatge màxim d’imputació per a aquests conceptes.
Els requisits que no se sol·licitin a l'apartat de documentació es consultaran de forma telemàtica, excepte que la persona sol·licitant s'oposi. En aquest cas, se li requerirà que aporti la documentació escaient.
- No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
- Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Generalitat de Catalunya i l’Administració General de l’Estat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.
- Si es té activitat econòmica amb establiments oberts al públic, complir les obligacions que estableixen els articles, 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística; si no estan oberts al públic, només cal complir l'article 36.4.
- Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.
- Declarar sobre si s’han demanat i/o s’han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa actuació, fent constar la relació detallada amb l’entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.
- Complir la normativa sobre propietat intel·lectual si l'actuació objecte de la subvenció utilitza algun element que generi drets d'autor.
- Si té activitat econòmica i una plantilla de 50 treballadors/ores o més: donar ocupació a persones amb discapacitat en un percentatge mínim d’un 2% de la plantilla respectiva.
- Si es té activitat econòmica i una plantilla igual o superior a 25 persones: indicar els mitjans, amb l’acord dels agents socials, per prevenir i detectar casos d’assetjament sexual i d’assetjament per raó de sexe, i intervenir-hi, en els centres de treball.
- Haver adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l’anterior, en el cas d’associacions i fundacions.
- En el cas de fundacions, haver presentat els comptes anuals davant del protectorat.
- No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.
- Disposar de les certificacions legalment establertes, per al personal de l’entitat que tingui contacte habitual amb menors, de no haver estat condemnat per sentència ferma per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l’agressió i abús sexual, l’assetjament sexual, l’exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l’explotació sexual i la corrupció de menors, així com per tràfic d’éssers humans, i que, en cas que canviï alguna persona adscrita al projecte, es compromet a fer la comprovació oportuna pel que fa al cas.
- No ser propietari dels terrenys on es durà a terme el projecte per al qual se sol·licita la subvenció.
- Complir el codi ètic següent:
- Adoptar una conducta èticament exemplar, abstenir-se de realitzar, fomentar, proposar o promoure qualsevol mena de pràctica corrupta i posar en coneixement dels òrgans competents qualsevol manifestació d’aquestes pràctiques que, a parer seu, sigui present o pugui afectar el procediment. Particularment, abstenir-se de realitzar qualsevol acció que pugui vulnerar els principis d’igualtat d’oportunitats i de lliure concurrència.
- Amb caràcter general, assumir, en l’exercici de les seves activitats, les obligacions següents:
- Observar els principis, les normes i els cànons ètics propis de les activitats, els oficis i/o les professions corresponents a l’activitat objecte de subvenció.
- No realitzar accions que posin en risc l’interès públic.
- Denunciar les situacions irregulars que es puguin presentar en les convocatòries de subvencions o en els processos derivats d’aquestes convocatòries.
- En particular, assumir les obligacions següents:
- Comunicar immediatament a l’òrgan competent les possibles situacions de conflicte d’interessos.
- No sol·licitar, directament o indirectament, que un càrrec o empleat públic influeixi en l’adjudicació de la subvenció.
- No oferir ni facilitar a càrrecs o empleats públics avantatges personals o materials, ni per a ells mateixos ni per a terceres persones amb la voluntat d’incidir en el procediment d’adjudicació de la subvenció.
- Col·laborar amb l’òrgan competent en les actuacions que aquest realitzi per al seguiment i/o l’avaluació del compliment de les obligacions de les entitats beneficiàries, particularment facilitant la informació que els sigui sol·licitada per a aquestes finalitats relacionades amb la percepció de fons públics.
- Facilitar la informació que la legislació de transparència imposa als adjudicataris en relació amb l’Administració, sens perjudici del compliment de les obligacions de transparència que els pertoquin de forma directa per previsió legal, en els supòsits establerts en l’article 3.4 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
- La dotació màxima de les subvencions que preveu aquesta convocatòria és de 600.000 euros (el 60% a projectes de promoció i el 40% a projectes de consolidació de la custòdia).
- L’import màxim subvencionable per projecte de custòdia és de 72.000 euros, dels quals es poden destinar a inversions un mínim de 3.000 € i un màxim de 14.000 €.
- No serà subvencionable la compra de material informàtic i similar.
- Les dietes del personal propi i voluntari implicat en el projecte se subvencionen amb un màxim de 3.000,00 €.
- La subvenció es pot concedir per l'import total sol·licitat, amb el màxim esmentat anteriorment, o bé per un import parcial només en el cas de ser l’última entitat que per puntuació li ha estat atorgada la subvenció i fins a esgotar les dotacions pressupostàries previstes per a la convocatòria.
- La despesa mínima realitzada i justificada de l’actuació subvencionada exigible per poder considerar complert l’objecte i la finalitat de la subvenció ha de ser del 65% del pressupost inicial del total del projecte. Altrament, l’incompliment d’aquesta despesa mínima establerta comportarà la revocació de la subvenció atorgada.
- Només hi pot haver un projecte per sol·licitud i s’ha d’especificar quin tipus de projecte és, de promoció o de consolidació de la custòdia.
- Les entitats beneficiàries poden subcontractar part de l’execució de les actuacions subvencionades, sempre que aquesta subcontractació no excedeixi el 70% de l’import de les actuacions.
- No es poden subcontractar les actuacions que no portin valor afegit a l’activitat.
- No es pot subcontractar la direcció i coordinació del projecte.
- El cost dels béns o serveis subvencionats no pot superar el seu valor de mercat.
- L’import màxim de la subvenció per a cada projecte no pot superar el cost total del projecte per al qual es concedeix. Les subvencions es concedeixen per a imports de fins al 100% de les despeses subvencionables dels projectes.
Despeses subvencionables:
Les despeses subvencionables són les següents:
- Les despeses de personal de l’entitat, que inclouen el cost de personal tècnic en custòdia i vinculat a l’entitat, sigui en règim autònom o bé a través de contractació laboral. Les despeses del personal autònom que presta els seus serveis professionals de forma habitual en una entitat beneficiària s’equiparen a les de personal propi als efectes del percentatge de subcontractació. Són subvencionables les indemnitzacions per fi de contracte, quitances i pagues extraordinàries en la mesura que aquestes despeses estiguin associades amb el projecte subvencionat i en proporció al temps dedicat a l’actuació subvencionada.
- Les despeses directament lligades al projecte com actuacions de conservació o restauració del patrimoni natural, inscripcions a congressos, dietes, impressió de documents, actuacions de comunicació i divulgació (xarxes socials, web del projecte, vídeos...), que s’han de justificar d’acord amb el projecte de custòdia.
- Poden ser subvencionables les despeses d’inversió en conservació o restauració del patrimoni natural previstes i justificades en el projecte de custòdia del territori, en terrenys on l’entitat beneficiària té acords de custòdia signats d’acord amb els requisits i condicions establerts en la convocatòria corresponent.
- Els tributs, quan la persona beneficiària de la subvenció els aboni efectivament. En cap cas es consideren despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguin susceptibles de recuperació o compensació ni els impostos personals sobre la renda. Només és subvencionable l’IVA que grava el valor de les despeses en cas que l’entitat beneficiària de la subvenció tingui la consideració de consumidora final.
Limitacions de les despeses subvencionables:
- Tan sols es poden imputar a la subvenció les retribucions de personal efectivament meritades per les activitats previstes en el projecte de custòdia per al qual es concedeix la subvenció.
- No es poden imputar a la subvenció les despeses realitzades en la condició de membres de les juntes directives o consells de direcció de l’entitat.
- Les despeses generals o indirectes relatives a les despeses d’assegurances de les persones voluntàries i de dietes del personal propi i voluntari implicat en el projecte de l’entitat directament relacionades amb l’objecte de la subvenció poden ser subvencionables fins a un 10% de l’import total del bloc de despesa previst de retribucions de personal propi de l’entitat.
Les dietes i despeses de viatge directament relacionades amb el projecte objecte de la subvenció poden ser objecte de subvenció en les quanties establertes en el Decret 138/2008, de 8 de juliol, d’indemnitzacions per raó del servei (DOGC núm. 5170, de 10.7.2008), i amb els límits que estableixi la convocatòria corresponent.
Els viatges a l’estranger només se subvencionen si es justifiquen com a imprescindibles per a la realització del projecte subvencionat. Només es consideren subvencionables les dietes i despeses de viatge que estiguin suficientment justificades d’acord amb el projecte de custòdia. - Respecte de les despeses de desplaçament, se subvenciona prioritàriament el transport públic. Se subvencionen les despeses derivades de la utilització de transport privat (quilometratge, pàrquing i autopista) en aquells desplaçaments que no sigui possible utilitzar el transport públic i estigui justificat a la memòria.
Despeses no subvencionables:
- Despeses de funcionament general de les entitats beneficiàries de les subvencions (lloguers, subministraments, telefonia, material fungible, etc.).
- Inversions per a la compra de material informàtic i similar.
- Els àpats destinats a les persones que participen en les actuacions desenvolupades en el projecte.
- Les despeses financeres, en cas que n’hi hagi.
Obligacions de les entitats beneficiàries:
- Presentar una memòria de seguiment, abans d’un mes des que es compleixi la meitat del període d’execució de l’actuació.
- Complir la finalitat i les condicions de la subvenció portant a terme el projecte subvencionat en el termini establert.
- Dur a terme les actuacions subvencionades d’acord amb la memòria explicativa del projecte presentat.
- Qualsevol canvi en les actuacions incloses en el projecte o de calendari s’ha de comunicar a l’òrgan instructor. Aquesta comunicació s’ha de fer mitjançant la presentació d’una proposta, acompanyada d’una memòria justificativa, amb anterioritat a la finalització del termini d’execució. L’òrgan instructor pot acceptar la modificació proposada, dins el termini màxim de dos mesos, si no comporta canvis substancials ni representa un incompliment dels requisits i condicions que estableixin les bases, s’ha presentat dins del termini previst i no lesiona drets de tercers. La proposta es considera desestimada si no s’ha notificat la resolució corresponent en el termini de dos mesos.
Els canvis no comunicats o que no hagin estat acceptats de manera expressa poden donar lloc a la revocació total o parcial de la subvenció. - Justificar davant del Departament de Territori i Sostenibilitat la documentació que se sol·licita a l'apartat ‘Documentació’.
- Proporcionar en tot moment la informació que sigui sol·licitada respecte de la subvenció concedida i sotmetre’s a les actuacions de comprovació i control de l’òrgan instructor, de la Intervenció General de la Generalitat, de la Sindicatura de Comptes i d’altres òrgans competents d’acord amb la normativa aplicable.
- En el cas d’associacions, complir amb els deures d’elaboració dels comptes anuals de l’últim exercici disponible i de transparència d’acord amb el que estableix l’article 322.15 de la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a persones jurídiques.
- Comunicar a l’òrgan instructor els ajuts, els ingressos o els recursos que financin el projecte subvencionat, obtinguts o demanats d’altres administracions o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, amb posterioritat a la presentació de la sol·licitud de subvenció. Aquesta comunicació s’haurà de fer tan bon punt es coneguin i, en tot cas, abans de la justificació de l’aplicació dels fons rebuts.
- En el cas que s’hagin fet contractacions o subcontractacions per a l’execució de les actuacions objecte de la subvenció i la despesa subvencionable de l’actuació subvencionada superi els imports establerts per als contractes menors en la normativa vigent de contractes del sector públic, s’han de presentar els pressupostos que haurà sol·licitat la persona beneficiària, amb un mínim de tres, i la justificació del pressupost elegit si no és la proposta econòmica més avantatjosa, tret que per les seves característiques especials no hi hagi en el mercat un nombre suficient d’empreses que les realitzin, o tret que la despesa s’hagi fet amb anterioritat a la concessió de la subvenció.
L’elecció entre les ofertes presentades, que s’han d’aportar en la justificació, s’ha de fer d’acord amb els criteris d’eficiència i economia i s’ha de justificar expressament en una memòria l’elecció quan no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa.
En el cas que l’import de la subvenció sigui superior a 60.000 euros i se subcontracti més del 20% de l’import de la subvenció, l’entitat beneficiària ha de presentar la documentació relativa a la contractació o subcontractació davant l’òrgan concedent de la subvenció per tal que autoritzi, amb caràcter previ, la formalització del contracte que s’hi proposi. - Incloure el logotip del Departament de Territori i Sostenibilitat, i l’expressió “amb el suport de (...)”, utilitzant el logotip corporatiu del Programa d’identificació visual (PIV) editat a la pàgina web: http://www.gencat.cat/piv/, en els elements informatius i de difusió del projecte objecte de la subvenció, si es duen a terme amb posterioritat a la concessió de la subvenció.
- Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguin ser objecte de les actuacions de comprovació i control.
- En el cas que la subvenció estigui destinada al finançament de béns inventariables, els beneficiaris estan obligats a destinar-los a la finalitat concreta de la subvenció durant un període mínim de cinc anys, si els béns són inscriptibles en un registre públic i de dos anys per a la resta de béns.
- Reintegrar els imports percebuts en els supòsits de revocació i reintegrament.
- Si la concessió de la subvenció és per un import superior a 10.000 euros, comunicar a l’òrgan concedent, mitjançant declaració responsable, la informació de les retribucions dels òrgans de direcció o administració.
- En el cas d’entitats privades que perceben subvencions o ajuts públics de més de 100.000 euros anuals o si almenys el 40% dels seus ingressos anuals provenen de subvencions o ajuts públics, sempre que aquesta quantitat sigui de més de 5.000 euros, han d’aplicar les obligacions de transparència que estableix la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, així com les que estableix la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
- Complir el que preveu la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.
- Adherir-se als principis i regles de conducta del codi ètic (vegeu apartat de ‘Requisits’).
- Obtenir els permisos i autoritzacions que l’actuació subvencionada requereixi d’acord amb la normativa vigent (espai hidràulic, espai natural protegit, etc.).
- Cal que tots els materials editats, escrits, gràfics, en suport audiovisual o accessibles per Internet referents a les actuacions subvencionades incloguin el logotip del Departament de Territori i Sostenibilitat i també:
- En publicacions en paper, l’expressió “Amb el suport de:” i el logotip han d’anar a la coberta; en CD-ROM, a la caràtula i sobre el disc mateix; i en webs i presentacions tipus PowerPoint o similar han d’anar, com a mínim, a la pàgina i a la diapositiva inicials.
- S’han d’elaborar en llengua catalana. Si cal elaborar-los en més d’una llengua, el català ha d’ocupar-hi el lloc preferent.
- Cal vetllar especialment per la utilització d’un llenguatge no sexista.
- S’ha de prioritzar l’ús de paper ecològic o reciclat, imprès a doble cara, en tota la documentació i els materials en paper, tant els que es lliurin al Departament de Territori i Sostenibilitat com tots aquells referents a les actuacions subvencionades que s’editin.
- Sempre que sigui possible, els materials que s’utilitzin en el desenvolupament d’actuacions subvencionades han de ser elaborats, totalment o parcialment, amb materials que disposin del distintiu de garantia de qualitat ambiental.
Criteris de valoració de les sol·licituds:
Les sol·licituds admeses a la convocatòria es valoren d'acord amb els criteris següents:
Es puntua per trams, i per cadascun s'indica la puntuació màxima que es pot assolir i els criteris específics que inclouen. La puntuació màxima és de 36 punts.
Es valora:
- L’impacte del projecte de custòdia sobre la conservació del patrimoni natural (fins a 15 punts).
Dins aquest criteri es valora: la ubicació del projecte en espais naturals protegits i/o en espais degradats que puguin ser objecte de restauració ecològica, la incidència sobre hàbitats i/o espècies protegides i/o amenaçades o sobre espècies clau per al funcionament dels processos ecològics o sobre la geodiversitat i la millora de la compatibilitat de l’activitat humana amb la conservació del patrimoni natural. - L'interès estratègic i el valor afegit del projecte (fins a 9 punts).
Dins d’aquest criteri es valora: les sinergies del projecte amb les línies d’actuació de l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030; la implicació de diferents agents del territori i la implicació de voluntariat en el projecte, així com el valor que afegeix la custòdia al territori on es desenvolupa el projecte. - La qualitat del projecte (fins a 9 punts).
Dins d’aquest criteri es valora: la precisió en la descripció i concreció dels objectius generals del projecte i les actuacions, els resultats esperats, el seguiment i l’avaluació del projecte i de les actuacions proposades; la coherència tècnica i econòmica; la previsió de donar continuïtat al projecte més enllà del període subvencionat; la incorporació de les dades de biodiversitat obtingudes en plataformes oficials o col·laboratives; la transferència i replicabilitat de les metodologies i resultats en altres àmbits. - L’entitat sol·licitant (fins a 3 punts).
Dins d'aquest criteri es valora la capacitat tècnica de l’entitat.
Per a poder optar a la subvenció, els projectes sol·licitants han d'assolir una puntuació mínima de 22 punts.
El fet d'assolir un nombre de punts igual o superior a la puntuació mínima no dóna per si mateix dret a obtenir la subvenció, sinó que és un criteri de qualitat mínima dels projectes.
Pagament de les subvencions:
El pagament de la subvenció es tramita un cop el projecte subvencionat ha estat convenientment justificat i pagat. Tot i això, es poden preveure diversos pagaments com a bestreta. La tramitació de bestretes es justifica per raó del subjecte beneficiari, atès que són entitats sense ànim de lucre. Per fer-les efectives no s’exigirà la prestació de cap garantia.
El pagament de l’import de la subvenció no pagat com a bestreta, si n’hi ha, es tramita un cop es presenta i s’accepta la documentació justificativa de les despeses de les actuacions subvencionades i de la documentació que n’acrediti el pagament.
En el supòsit de reducció de la quantia de la subvenció (en el cas que el cost final sigui inferior a l’inicialment pressupostat), el pagament de la subvenció es tramita per un import reduït en la mateixa proporció a la desviació pressupostària produïda entre el cost final justificat del projecte subvencionat i el cost inicialment pressupostat.
El pagament de les subvencions s’efectua en tres lliuraments:
- El primer, una bestreta inicial del 60% del total de la subvenció concedida, que es tramita un cop atorgada la subvenció.
- El segon, una bestreta del 20% del total de la subvenció concedida, que es tramita en el segon any d’execució del Projecte de custòdia.
- El tercer, la resta de la subvenció, es tramita un cop s’ha justificat el compliment de la finalitat per a la qual se li va atorgar la subvenció i quan es presenta i s’accepta la documentació justificativa de les despeses de les actuacions subvencionades i de la documentació que n’acrediti el pagament.
Passos a fer
-
Primer pas
Presentar la sol·licitud
La presentació de les sol·licituds, la identificació i la signatura electrònica de les persones sol·licitants s’ha de tramitar pels sistemes d’identificació i signatura electrònica admesos per la Seu [...]
Terminis
Del 19/06/2020 al 20/07/2020La presentació de les sol·licituds, la identificació i la signatura electrònica de les persones sol·licitants s’ha de tramitar pels sistemes d’identificació i signatura electrònica admesos per la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya.
Aquest tràmit només es pot fer per Internet.
Cal que signeu el formulari principal amb un certificat digital de persona física, de representant legal o de persona vinculada.
-
Segon pas
Rebre la proposta de resolució provisional
On es notifica la proposta de resolució provisional?La proposta de resolució provisional de concessió de la subvenció es notifica a les persones interessades només per Internet mitjançant la [...]
On es notifica la proposta de resolució provisional?
La proposta de resolució provisional de concessió de la subvenció es notifica a les persones interessades només per Internet mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, que trobareu fent clic damunt l'enllaç 'Per internet'.
Què conté la proposta de resolució provisional?
La proposta de resolució provisional conté la llista d'entitats sol·licitants proposades per ser beneficiàries de les subvencions i les entitats que formen part de la llista de reserva, si n'hi ha, convenientment prioritzada en funció de la puntuació obtinguda.
Si alguna de les entitats proposades per ser beneficiàries de la subvenció no accepta o desisteix de la sol·licitud, es pot atorgar la subvenció a l'entitat/s sol·licitant/s de la llista de reserva per ordre de puntuació, sempre que s'hagi alliberat crèdit suficient per atendre la/les sol·licitud/s corresponents. -
Tercer pas
Presentar documentació, al·legar, desistir i reformular
Presentar documentació
Presentar documentació
Les persones proposades com a beneficiàries de les subvencions han de presentar la documentació que sigui requerida en la proposta de resolució provisional.
Un cop notificada la proposta provisional de resolució, la persona beneficiària, dins el termini de 10 dies hàbils a comptar de l’endemà d'aquesta notificació, podrà:
Al·legarLes persones proposades com a beneficiàries de la subvenció poden presentar al·legacions, que es tindran en compte en el moment d’emetre resolució definitiva.
S’entendrà que la subvenció és acceptada tàcitament en el supòsit que la persona proposada com a beneficiària no presenti cap al·legació dins del termini indicat.
Desistir
Les persones proposades com a beneficiàries poden desistir de la sol·licitud dins del termini de 10 dies especificat anteriorment.
Reformular
Les persones proposades com a beneficiàries poden presentar la reformulació del projecte i del pressupost per adaptar-lo a la subvenció proposada si l’import d’aquesta és inferior al sol·licitat, mitjançant un document a aquest efecte.
La possibilitat de reformulació en qualsevol cas ha de respectar l’objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció així com els criteris de valoració establerts en relació amb el projecte, i en cap cas pot comportar una modificació substancial del projecte. Així mateix s’han de continuar complint els límits de quantia de la subvenció que pugui establir la convocatòria. La subvenció s’atorgarà sobre el pressupost acceptat i la justificació ha de ser respecte d’aquest pressupost.
En el supòsit d’haver presentat una reformulació del projecte i del pressupost, l’atorgament de la subvenció comporta l’acceptació de la reformulació.
-
Quart pas
Consulta de l'estat del tràmit
Podeu consultar l'estat del tràmit:
Podeu consultar l'estat del tràmit:
- A 'Àrea privada' (amb idCAT Mòbil o/i certificat digital).
- A l'Estat de les meves gestions (amb l'identificador del tràmit i el DNI/NIF).
- Al telèfon 012 (amb l'identificador del tràmit i el DNI/NIF).
-
Cinquè pas
Rebre la resolució definitiva
On es notifica la resolució definitiva?La resolució de concessió o denegació de les subvencions es notifica per Internet mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la [...]
On es notifica la resolució definitiva?
La resolució de concessió o denegació de les subvencions es notifica per Internet mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, sens perjudici d'utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics.
Quin és el termini de què disposa l'Administració per dictar i notificar la resolució?
L'Administració disposa d'un termini màxim de sis mesos comptadors des de la data de publicació de la convocatòria.
Quin és el sentit del silenci administratiu en aquesta convocatòria de subvencions?
Sens perjudici de l’obligació d’emetre resolució, transcorregut el termini esmentat sense que s’hagi dictat i notificat la resolució expressa, les sol·licituds s’entenen desestimades i, en conseqüència, denegada la subvenció, d’acord amb el que preveu l’article 54.2 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.
Es pot interposar recurs contra la resolució?
Contra la resolució dictada, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada, davant l’òrgan que ha dictat l’acte impugnat o davant l’òrgan competent per resoldre el recurs, en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la publicació de la resolució, de conformitat amb el que preveuen els articles 112, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, així com l’article 76 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya. -
Sisè pas
Presentar la memòria de seguiment del projecte
L'entitat beneficiària ha de presentar a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural una memòria de seguiment, en el model normalitzat disponible, quan es compleixi la meitat del [...]
Terminis
De l'01/04/2021 al 30/04/2021L'entitat beneficiària ha de presentar a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural una memòria de seguiment, en el model normalitzat disponible, quan es compleixi la meitat del període d'execució de l'actuació, declarat a la memòria explicativa.
-
Setè pas
Justificar la subvenció
Per executar el projecte: de l’1 de gener de 2020 fins al 31 de desembre de 2021 (ambdós inclosos). Per presentar la documentació justificativa de l'execució del projecte: fins al 28 [...]
Terminis
Fins al 28/02/2022- Per executar el projecte: de l’1 de gener de 2020 fins al 31 de desembre de 2021 (ambdós inclosos).
- Per presentar la documentació justificativa de l'execució del projecte: fins al 28 de febrer de 2022.
Si l'entitat beneficiària acredita la impossibilitat de complir les obligacions per causa justificada que no li sigui directament imputable, podrà sol·licitar l'ampliació del termini.