Què has de saber?
El departament competent en matèria d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació, mitjançant la direcció general competent en matèria de formació agrària, té com a objectiu, entre d’altres, executar i fer el seguiment de les polítiques, les estratègies, els programes i els plans en matèria de formació del món agrari i rural, així com executar les actuacions adreçades a la formació dels agricultors, els ramaders i altres operadors de l’àmbit rural.
Quin és l’objectiu de les validacions?
- Permetre l’obtenció de la qualificació necessària tant a efectes de complir amb els requisits de les diferents mesures i ajuts públics a nivell autonòmic, estatal o bé comunitari, com per a l’obtenció de l’acreditació que permeti la realització d’activitats regulades per l’Administració.
- Assegurar la idoneïtat dels programes, dels continguts, del desenvolupament dels cursos esmentats i de l’aprofitament acadèmic dels alumnes, que han d’haver superat l’edat d’escolarització obligatòria.
La sol·licitud s’ha de presentar a l’adreça electrònica: validacionsformacio@gencat.cat
Als operadors del sector agroalimentari
Com a mínim 15 dies abans de l’inici del curs.
-
Resguard de l’ingrés de la taxa de validació
-
Resguard de l’ingrés de la cessió d’ús del material didàctic
-
Programa calendari fent constar els dies i hores que cada docent farà la formació
-
Currículums dels docents
Per garantir la qualitat de la formació a impartir i atorgar la validació corresponent es valorar el compliment dels aspectes següents:
a) En la formació presencial:
- La idoneïtat del programa d’acord amb els objectius del curs i la normativa vigent.
- Les condicions de l’espai i els equipaments. Aquestes condicions són, amb caràcter general, les que tingui estipulades l’organisme competent de la formació per a l’ocupació.
- El nombre d’alumnes, que ha de ser com a màxim de 30 persones matriculades per curs, sempre que la seva normativa reguladora pròpia no indiqui una altra capacitat.
- El règim horari, amb les limitacions que les classes no poden finalitzar més tard de les 22 hores, les sessions teòriques no poden excedir les 5 hores per dia i les sessions pràctiques no poden excedir les 8 hores per dia.
- El professorat, que ha de tenir la qualificació professional adequada en la matèria a impartir.
- Altres aspectes determinats per les especials característiques del curs.
b) En la formació semipresencial o no presencial:
- La idoneïtat del programa, el model pedagògic i les eines i materials, d’acord amb els objectius del curs i la normativa vigent.
- El nombre d’alumnes per tutor, que no pot ser superior a 30, sempre que la seva normativa reguladora pròpia no indiqui una altra capacitat.
- El professorat o els tutors, amb la qualificació professional adequada en la matèria a impartir o tutoritzar.
- Altres aspectes determinats per les especials característiques del curs.
90,95 euros per curs o activitat de formació homologada.
200 euros per edició i curs en cas de fer ús del material didàctic elaborat pel DACC (Ordre ACC/54/2022, de 30 de març, per la qual s'aproven els preus públics de les escoles agràries).
Es poden validar els cursos adreçats a la formació de tots els operadors del sector agroalimentari, impartits de forma presencial, semipresencial.
Segon l'ordre reguladora, es considera formació semipresencial aquella en la qual com a mínim el 50% de les hores totals del curs es realitza de forma presencial, i formació no presencial, aquella en la qual més del 50% de les hores totals del curs es realitza de forma no presencial. En les modalitats de formació semipresencial i no presencial s’ha de fer un seguiment del treball individual dels alumnes per part dels professors o tutors) o no presencial que s’ajustin a alguna de les modalitats següents:
- Cursos de millora de la qualificació professional amb una durada mínima de 20 hores.
- Cursos per obtenir els coneixements necessaris per desenvolupar activitats establertes per l’Administració, d’acord amb la seva normativa reguladora, i per obtenir els ajuts corresponents.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
La sol·licitud s’ha de presentar per correu electrònic.
-
Segon pas
Rebre la resposta de l'Administració
Quina resposta es rep de l'Administració?
Quina resposta es rep de l'Administració?
Es farà una comunicació, abans de l’inici del curs, del codi de validació i l’escola agrària que supervisarà la formació, així com instruccions que han de seguir perquè el curs es validi a la seva finalització.
Una vegada finalitzat el curs satisfactòriament, el curs es valida mitjançant una comunicació del director de l’escola agrària que hagi supervisat l’activitat formativa de què es tracti.