ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Joan Romero: “Catalunya té un excel·lent posicionament per fer front als desafiaments de la transformació digital i la sostenibilitat”

El conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero, durant la seva intervenció a la jornada amb CTecno

El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha participat aquest dimarts en una de les trobades que organitza CTecno periòdicament sota el títol esTICconvidat per donar a conèixer als seus socis iniciatives que estan treballant en el marc de la pandèmia.

Durant la seva ponència, Romero ha explicat els principals reptes vinculats a la transformació tecnològica i la sostenibilitat en context de la COVID-19, “un dels majors desafiaments als quals la societat ha hagut de fer front les últimes dècades per adaptar-se al nou context”. En aquest context, segons el conseller delegat d’ACCIÓ, "la digitalització ja estava començant a canviar la manera d’entendre la indústria, la fabricació de productes i els models de negoci de les empreses, i la pandèmia ha acabat de sensibilitzar totes les empreses sobre la necessària transformació digital".

D’altra banda, el conseller delegat d’ACCIÓ també ha fet referència a la sostenibilitat com un altre dels reptes que la pandèmia ha accelerat. "A diferència d’altres revolucions industrials o tecnològiques, ara tenim moltes variables transformant-se a la vegada", ha destacat. En aquest sentit, la sostenibilitat “esdevé un important vector de competitivitat” i “una de les palanques de canvi de la recuperació econòmica”, ha afirmat. Romero també ha destacat que “la sostenibilitat i la transformació digital són, de fet, dos dels grans principis que inspiren el Pla de Recuperació per a Europa, que es focalitza especialment en empreses que poden ser actors actius en la transformació cap a la sostenibilitat”.

Joan Romero també ha destacat que “Catalunya té un excel·lent posicionament per fer front a tots els desafiaments que tenim sobre la taula”, amb actius com la seva tradició industrial, un ecosistema tecnològic i de startups en desenvolupament, infraestructures científiques de primer nivell, entre d’altres.

CTecno és una fundació privada sense ànim de lucre, creada l’any 2008, per crear un punt de trobada i de debat en l’àmbit de les TIC. El seu objectiu és impulsar i facilitar les oportunitats de negoci i el creixement per als seus socis, generar coneixement i fomentar la innovació i establir-se com un hub de referència al sector. La jornada ha comptat també amb la participació del president de CTecno, Joan Ramon Barrera; el gerent de CTecno, Xavier Sellarès i membres del Comitè Executiu.

Creada el 2008, CTecno és un punt de trobada i de debat en l’àmbit de les TIC

Serveis relacionats