ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya bat el rècord d'exportacions en un mes de novembre, assolint els 5.040 milions d'euros

Les vendes a l’exterior han crescut al novembre un 4,4% en termes interanuals, un creixement superior al de la mitjana de la zona euro i al de països de referència com França o Alemanya.

16/01/2015 10:22
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Les vendes a l’exterior han crescut al novembre un 4,4% en termes interanuals, un creixement superior al de la mitjana de la zona euro i al de països de referència com França o Alemanya.
  • Segons el Departament d’Empresa i Ocupació, aquest ha estat el mes de novembre en què s’han registrat més exportacions catalanes de tota la sèrie històrica.
  • Entre gener i novembre les exportacions han crescut un 2,4%, assolint els 55.434 milions d’euros, mantenint-se en xifres de rècord històric.

Les exportacions catalanes han crescut un 4,4% al novembre en relació al mateix mes de l’any passat, assolint els 5.040 milions d’euros. Segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació -en base a les dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat- aquest ha estat el mes de novembre en què s’han registrat més vendes a l’exterior d’empreses catalanes de tota la sèrie històrica.

Per sectors industrials, destaca el creixement de les exportacions d’automòbils (14,4%) i béns d’equip (6,5%), en un mes en què les vendes a l’exterior catalanes han representat el 25,3% del total d’exportacions de l’Estat espanyol. A nivell europeu, el creixement registrat a Catalunya (4,4%) ha estat superior al de la mitjana de la zona euro (0,1%) i al de països de referència com França (1,2%) o Alemanya (1,4%).

Rècord històric entre gener i novembre

En termes acumulats, entre gener i novembre les exportacions catalanes han assolit un nou rècord històric, arribant als 55.434 milions d’euros. Això suposa un creixement del 2,4% en relació al mateix període de l’any passat, superior al de la zona euro (1,4%) i al de la Unió Europea (0,9%).

Catalunya bat el rècord d'exportacions en un mes de novembre, assolint els 5.040 milions d'euros