ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La desena edició del MWC a Barcelona tanca havent superat les expectatives de les empreses catalanes

Les 60 empreses i entitats que han participat al congrés amb el suport de la Generalitat de Catalunya xifren en un 40% les possibilitats d’èxit de les més de 100 reunions mantingudes de mitjana.

05/03/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Les 60 empreses i entitats que han participat al congrés amb el suport de la Generalitat de Catalunya xifren en un 40% les possibilitats d’èxit de les més de 100 reunions mantingudes de mitjana.
  • Coincideixen a destacar les possibilitats d’obrir mercats, la bona ubicació dels espais de la Generalitat i la visibilitat i promoció mediàtica.
  • El Brokerage Event, que ha celebrat també el desè aniversari, ha acollit prop de 1.400 entrevistes entre oferents i demandants de tecnologia de tot el món.

El Mobile World Congress ha tancat avui la seva desena edició a Barcelona havent superat totes les expectatives de les 60 empreses i entitats catalanes que hi han participat amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Les empreses han establert una mitjana de més de 100 contactes de negoci amb una probabilitat d’èxit del 40%.

A l’hora de fer balanç, les companyies han destacat la qualitat i solidesa dels contactes establerts, les possibilitats d’obrir-se a altres mercats i, sobretot, la gran oportunitat que suposa per a la petita i mitjana empresa tenir visibilitat en el principal aparador mundial de la tecnologia mòbil. En aquest sentit, les firmes han pogut establir contactes amb companyies de tot el món, sobretot de països asiàtics, Llatinoamèrica i l’Orient Mitjà.

Les empreses també valoren molt positivament la ubicació dels estands de la Generalitat (Estand Catalonia i App Planet), que facilita en gran manera aquesta visibilitat i que possibilita una cobertura mediàtica durant el congrés que per si mateixes tindrien difícil d’aconseguir.

Prop de 1.400 entrevistes al Brokerage Event

La desena edició del Brokerage Event, espai d’entrevistes a l’estand Catalonia que posa en contacte empreses que busquen socis tecnològics, ha registrat en aquesta edició més de 400 participants de tot el món.

Aquest any han estat prop de 1.400 les reunions de 25 minuts mantingudes al Brokerage Event. Els països més representats, a banda de Catalunya, han estat França, Suècia, Turquia, Regne Unit i Noruega.

Des de la primera edició del Brokerage Event, prop de 4.500 empreses de 30 països hi han pres part i s’han organitzat 11.400 entrevistes bilaterals. Aquesta iniciativa es promou des de l’Enterprise Europe Network, la xarxa pública europea més gran del món, amb l’objectiu de facilitar la transferència tecnològica a nivell internacional. El Brokerage Event del MWC és el que suma més participants de tota la xarxa de l’EEN, formada per més de 50 països i 600 organitzacions.

4FYN triplica el nombre de participants

La trobada internacional d'emprenedoria 4YFN (Four Years From Now) ha tancat la segona edició havent reunit més de 8.000 professionals, una xifra que triplica el nombre d’assistents de l’any passat. Hi han participat també 250 inversors internacionals, quatre vegades més que l'any anterior.

La Generalitat de Catalunya, a través del Catalunya Emprèn, i l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, han estat presents al 4YFN amb un estand que ha reunit nou empreses catalanes i cinc agents del sector. L’objectiu ha estat donar a conèixer què es fa al nostre país en l’àmbit de l’emprenedoria i reforçar el seu posicionament per atreure talent a nivell internacional. Les empreses i entitats han exposat els seus productes i serveis en un saló pel qual han passat directius de grans companyies com Twitter, LinkedIn, Dropbox o Kayak.

En aquesta edició del MWC, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, també ha presentat la nova aplicació Cobertura Mòbil, un projecte participatiu de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI) que permetrà crear un mapa de l’estat de les xarxes de telefonia del país amb la col·laboració dels usuaris de dispositius mòbils.

Un congrés de rècords

La desena edició del MWC ha tornat a batre tots els rècords, amb l’assistència de més de 93.000 professionals del sector de la telefonia i les telecomunicacions de tot el món, 2.000 empreses expositores i 94.000 metres quadrats d’exposició al recinte de Fira Gran Via.

La desena edició del MWC a Barcelona tanca havent superat les expectatives de les empreses catalanes