ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El director general d’Indústria presenta als empresaris de l’Anoia l’Estratègia Industrial

El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha presentat aquest dilluns als empresaris de l’Anoia l’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3CAT, l’aposta catalana per la indústria i la innovació en el marc de l’estratègia Europa 2020

16/03/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ

El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha presentat aquest dilluns als empresaris de l’Anoia l’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3CAT, l’aposta catalana per la indústria i la innovació en el marc de l’estratègia Europa 2020. Grau ha explicat en quin punt es troba aquesta estratègia davant la Unió Empresarial de l’Anoia a Igualada.

El director general d’Indústria ha assegurat que la "indústria és el principal generador d’activitat econòmica de Catalunya"i ha manifestat que el “RIS3 és una estratègia de les regions europees per identificar els àmbits industrials més competitius sobre els quals desplegar les fortaleses futures”. Aquests àmbits són l’agroalimentari, el de la química, energia i recursos, els sistemes industrials, el del disseny, el de la mobilitat sostenible, el de la salut i ciències de la vida, i el de les indústries culturals i basades en l’experiència.

D’aquesta manera, Grau, ha explicat que “aquesta nova política industrial que estem desenvolupant té tres grans trets diferencials: orientació sectorial, la coordinació entre departaments de la Generalitat, i el fet que volem que no sigui només una política del Govern sinó de tot el país, a través de la participació d’empreses i agents representatius d’aquests set àmbits”.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; l’alcalde de La Llacuna, Josep Parera; l’alcalde de Castelloli, Joan Serra; l’alcalde de Jorba, Josep Ma. Palau; i el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco.

El director general d’Indústria presenta als empresaris de l’Anoia l’Estratègia Industrial