ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Set empreses catalanes del sector de la moda promocionen les seves col·leccions entre importadors i distribuïdors canadencs

ACCIÓ, el clúster Tèxtil i Moda de Catalunya i el Collège LaSalle del Quebec han coorganitzat una missió empresarial al Canadà perquè les empreses catalanes puguin identificat noves oportunitats de negoci

06/05/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • ACCIÓ, el clúster Tèxtil i Moda de Catalunya i el Collège LaSalle del Quebec han coorganitzat una missió empresarial al Canadà perquè les empreses catalanes puguin identificat noves oportunitats de negoci.
  • Durant la seva estada, les empreses del sector moda català han visitat el Campus LaSalle i el centre de creació del Cirque du Soleil.
  • Les empreses participants a la missió són Escorpion, IOdena, Promise, el grup Smach, Téxtiles Eltex SL (Anizzia), Wom&Now i Yerse.

Set empreses del sector moda català viatgen aquesta setmana a Canadà per tal de promocionar les seves col·leccions entre importadors i distribuïdors canadencs. La missió en la qual participen les empreses catalanes està coorganitzada per la Generalitat —a través d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa—, el clúster Tèxtil i Moda de Catalunya i el Collège LaSalle del Quebec a través del seu centre a Catalunya, FDModa.

Les companyies catalanes que participen a la missió són Escorpion, IOdena, Promise, el grup Smach, Téxtiles Eltex Sl (Anizzia), Wom&Now i Yerse. Durant aquests dies ja han visitat el centre de creació del Cirque du Soleil al Quebec i el campus de LaSalle International. Aquesta xarxa educativa canadenca compta amb 21 centres arreu del món, inclòs un campus a Barcelona que va obrir el 2013 després d’arribar a un acord amb l’escola superior catalana Felicidad Duce, FDModa. Es tracta del primer campus que LaSalle International ha obert a Europa i ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat.

L’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Montreal ha contactat amb més de 80 importadors, distribuïdors, agents i cadenes de moda canadencs amb l’objectiu d’agendar les reunions de les empreses catalanes en funció del seu segment d’activitat en la moda femenina i els seus objectius d’expansió internacional. A més, durant la missió, les empreses assistiran a sessions de formació per comprendre el funcionament d’aquest sector al Canadà i conèixer les tendències del país.

El sector tèxtil i confecció a Canadà

El 2014, les exportacions catalanes de tèxtil i confecció a Canadà van assolir més de 9 milions d’euros, la seva xifra més alta dels darrers anys i que representa un creixement del 59,7% respecte 2013.

En els dos primers mesos de 2015, les exportacions catalanes de tèxtil i confecció al Canadà han seguit creixent de forma molt destacada, concretament un 39,7% interanual, i representen el 22,5% de les exportacions de l’Estat espanyol en aquest mercat.

Set empreses catalanes del sector de la moda promocionen les seves col·leccions entre importadors i distribuïdors canadencs