ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona sumen forces per promoure la innovació

ACCIÓ i Barcelona Activa han signat un conveni segons el qual ACCIÓ assessorarà les empreses usuàries de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) i el Barcelona Advanced Industry Park (BAIP) en els camps de la innovació i la transferència tecnològica

10/05/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • ACCIÓ i Barcelona Activa han signat un conveni segons el qual ACCIÓ assessorarà les empreses usuàries de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) i el Barcelona Advanced Industry Park (BAIP) en els camps de la innovació i la transferència tecnològica.

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona treballaran conjuntament per promoure la innovació en el teixit empresarial de la capital catalana. Per això, ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, i Barcelona Activa, l’agència municipal de polítiques de promoció econòmica, han signat un acord per tal que ACCIÓ esdevingui l’interlocutor de referència en l’àmbit del foment de la innovació i la transferència de la tecnologia per a les empreses usuàries de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) i el Barcelona Advanced Industry Park (BAIP).

Es tracta d’aprofitar l’expertesa i coneixement d’ACCIÓ com a entitat referent en innovació a Catalunya per tal que aquests dos equipaments municipals disposin d’una cartera de serveis específics en aquest àmbit i puguin donar suport de manera transversal a aquelles demandes especialitzades que puguin tenir les seves empreses i emprenedors usuaris.

En base al conveni, ACCIÓ oferirà resposta a consultes sobre patents i propietat intel·lectual i d’accés a programes de suport a la innovació. També promocionarà els serveis de l’Enterprise Europe Network –xarxa europea de suport a les pimes–, com ara jornades de difusió d’oportunitats en projectes europeus de R+D i innovació, participació a brokerage events i ofertes de col·laboració tecnològica o comercial.

També es preveu assessorar les empreses en el finançament de projectes a través dels programes d’ajut d’ACCIÓ i internacionals; informar dels projectes d’innovació i R+D derivats de l’estratègia RIS3CAT de la Generalitat, i promocionar l’accés de les pimes a TECNIO, que aglutina els principals agents experts en investigació aplicada i transferència tecnològica de Catalunya. A més, ACCIÓ farà difusió de les activitats desenvolupades en el Centre de Promoció Industrial del BAIP, la nova aposta municipal per promocionar el teixit industrial i oferir espais de fabricació i demostració de prototips.

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona sumen forces per promoure la innovació