ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Barcelona acull la trobada anual dels responsables de clústers dels Quatre Motors per a Europa

El grup Cluster Dialogue vol trobar oportunitats de col·laboració i identificar sinèrgies respecte a les polítiques de clúster que desenvolupen les diferents regions

05/06/2015 03:15
Nota de premsa d’ACCIÓ

Barcelona ha acollit durant dos dies la trobada anual del Cluster Dialogue, que reuneix els responsables de polítiques de clústers del grup Quatre Motors per a Europa. La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha destacat en la sessió d’aquest divendres que “aquesta edició és especialment rellevant per Catalunya ja que es celebra en el marc de la presidència catalana d’aquesta xarxa”. Betriu ha dit que “és una trobada pionera i única a Europa pel seu nivell i la seva continuïtat en el temps, que ens permet compartir experiències, aprendre dels millors i identificar sinergies”.

Els Quatre Motors per a Europa, iniciativa constituïda el 1989, està formada pels territoris de Catalunya, Baden-Württemberg, Llombardia i Roine-Alps amb l’objectiu d’incrementar les potencialitats econòmiques, científiques, socials i culturals d’aquestes regions que destaquen per ser actives tant a nivell estatal com europeu.

El grup Cluster Dialogue vol trobar oportunitats de col·laboració i identificar sinèrgies respecte a les polítiques de clúster que desenvolupen les diferents regions. Segons Betriu, “es tracta d’un dels grups més actius dins dels Quatre Motors, a través del qual hem pogut desenvolupar col·laboracions concretes amb altres clústers”.

Barcelona acull la trobada anual dels responsables de clústers dels Quatre Motors per a Europa