ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les exportacions catalanes mostren de nou la seva solidesa a l'abril amb un creixement del 3,7%

Les exportacions han assolit els 5.278 milions d’euros, la xifra més alta en un mes d’abril de tota la sèrie històrica

18/06/2015 03:15
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Les exportacions han assolit els 5.278 milions d’euros, la xifra més alta en un mes d’abril de tota la sèrie històrica.
  • En termes acumulats gener-abril, les exportacions creixen un 5,8% respecte el mateix període de 2014, un creixement superior a la mitjana de la zona euro (3,8%) i de la Unió Europea (4,4%).
  • Les vendes catalanes a l’exterior han suposat el 25,6% del total d’exportacions de l’Estat espanyol en els primers quatre mesos de l’any.

Les exportacions catalanes han registrat un increment del 3,7% el mes d’abril respecte el mateix mes de l’any passat, assolint els 5.278 milions d’euros i posant de manifest que la internacionalització és una clara aposta del teixit empresarial català. Es tracta de la xifra més alta en un mes d’abril de tota la sèrie històrica.

En termes acumulats gener-abril, les exportacions creixen un 5,8% respecte el mateix període de l’any passat, un percentatge superior a la mitjana de la zona euro (3,8%) i de la Unió Europea (4,4%). Segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, destaca l’augment de les exportacions en el sector de automoció (11,4%) i en el sector de la química (8,4%).

Els bons resultats del mes d’abril han permès que les exportacions catalanes assoleixin entre els mesos de gener i abril els 20.936 milions d’euros, la xifra més alta en un primer quadrimestre de la sèrie històrica. Les vendes catalanes a l’exterior han suposat el 25,6% del total d’exportacions de l’Estat espanyol en els primers quatre mesos de l’any.

Les exportacions catalanes mostren de nou la seva solidesa a l'abril amb un creixement del 3,7%