ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat acosta a l’empresa catalana les oportunitats de finançament europees per projectes d’innovació ambiental

Es tracta del programa LIFE, una iniciativa en què fins ara Catalunya ha estat una de les regions europees líders pel que fa a l’atracció de finançament. Impulsat per la Comissió Europea, entre el 2014 i el 2020 compta amb un pressupost de 3,5 bilions d’euros.

07/07/2015 03:15
Nota de premsa d’ACCIÓ

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ i la Direcció General de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha presentat aquest dimarts a 150 empreses catalanes en una jornada a la seu d’ACCIÓ les noves oportunitats de finançament europeu per projectes d’innovació ambiental. Es tracta del programa LIFE, una iniciativa en què fins ara Catalunya ha estat una de les regions europees líders pel que fa a l’atracció de finançament. Impulsat per la Comissió Europea, entre el 2014 i el 2020 compta amb un pressupost de 3,5 bilions d’euros.

La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha destacat que “a Catalunya el sector del medi ambient està molt desenvolupat, amb més de 260 empreses especialitzades en enginyeria o consultoria mediambiental que desenvolupen 5.000 projectes a l’any”. Per Betriu, “comptem amb un teixit empresarial que crea solucions innovadores en el camp de la gestió de residus, l’eficiència energètica i el tractament de l’aigua, i companyies tractores que desenvolupen recerca i desenvolupament amb criteris de sostenibilitat”.

La Generalitat, a través d’ACCIÓ - com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network de la Comissió Europea-, assessora, informa i acompanya de manera personalitzada les empreses i institucions catalanes per participar en les convocatòries del programa LIFE i altres iniciatives europees, com les que deriven de l’Horitzó 2020. En aquest programa, per exemple, l’any passat Catalunya va captar més de 110 milions d’euros, doblant la quantitat proporcional de la seva població dins la Unió Europea.

El 85% dels fons captats van ser per a petites i mitjanes empreses: no només les empreses grans poden anar a Europa”, ha subratllat Betriu. A banda dels ajuts europeus, la consellera delegada d’ACCIÓ ha destacat els instruments que el Govern posa a disposició de l’empresa catalana en el camp del medi ambient, com els cupons d’ecoinnovació. Es tracta d’un descompte econòmic per a pimes en forma de cupó, que poden bescanviar per la prestació de serveis d’assessorament en innovació en economia verda i circular (nous processos o productes).

La consellera delegada d’ACCIÓ ha afegit que “més enllà de considerar el medi ambient com un sector, la sostenibilitat és cada vegada més una estratègia competitiva per a qualsevol empresa: ja és una realitat per a totes les economies mundials”.

La Generalitat acosta a l’empresa catalana les oportunitats de finançament europees per projectes d’innovació ambiental