ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Una setantena de pimes s’interessen pels nous instruments de finançament europeus en el marc de la xarxa EEN

Una setantena d’empreses catalanes han assistit en una jornada per conèixer aquests instruments a la seu d’ACCIÓ

09/07/2015 03:15
Nota de premsa d’ACCIÓ

ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, com a node de la xarxa Entreprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea, ha presentat aquest dijous els instruments de finançament europeus bancaris destinats al creixement de pimes i empreses emergents en el marc del programa COSME de la Comissió Europea. Una setantena d’empreses catalanes han assistit en una jornada per conèixer aquests instruments a la seu d’ACCIÓ.

Segons la cap de Cooperació Tecnològica Internacional d’ACCIÓ i coordinadora de l’EEN a Catalunya, Mònica Duran, “el programa COSME compta amb un pressupost de 2.300 milions d’euros fins al 2020 i té l’objectiu de facilitar l’accés de les pimes a finançament, l’entrada a nous mercats, la millora de la seva competitivitat i el foment a l’emprenedoria”. En el camp del finançament, “la Comissió Europea ofereix, a través de les entitats bancàries, préstecs de fins a 150.000 euros que arribaran a 300.000 empreses”.

La xarxa EEN és una iniciativa cofinançada per la Comissió Europea creada l’any 2008, i està formada per 600 organismes de promoció econòmica, empresarial i tecnològica de més de 50 països. ACCIÓ lidera el consorci que actua com a node de la xarxa EEN a Catalunya, format també per la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya.

Una setantena de pimes s’interessen pels nous instruments de finançament europeus en el marc de la xarxa EEN