ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern renova una línia de préstecs participatius per a empreses que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat

Amb una dotació de 17 M€, la línia es gestionarà a través d’Avançsa i es destinarà a projectes de reconversió i reindustrialització

28/07/2015 03:15
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Amb una dotació de 17 M€, la línia es gestionarà a través d’Avançsa i es destinarà a projectes de reconversió i reindustrialització.
  • L’import màxim dels préstecs serà de 3 M€.

El Consell Executiu ha aprovat la renovació de la línia de préstecs participatius per a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat. Amb una dotació de 17 M€, aquesta línia es vehicula a través d’Avançsa, societat mercantil que participa en projectes empresarials estratègics.

La línia de préstecs es destinarà a empreses que tenen projectes de reconversió i reindustrialització i que disposin d’un pla de viabilitat. Els receptors d’aquests préstecs seran companyies considerades estratègiques dins la política industrial catalana, tenint en compte el nombre de treballadors, l’impacte de l’empresa sobre el territori i l’efecte sobre el teixit industrial català. El pla de viabilitat, que ha de ser validat per Avançsa, persegueix la continuïtat futura de la companyia i la seva rendibilitat econòmica.

L’import màxim dels préstecs és de 3M€ i el termini serà d’un mínim de 3 anys i un màxim de 8. La resta de variables es determinaran en funció dels projectes.

El Govern renova una línia de préstecs participatius per a empreses que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat