ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat intensifica la internacionalització de les empreses catalanes vinculades a l’urbanisme i l’habitatge

L’INCASÒL i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, han signat un conveni de col·laboració que també reforçarà les actuacions conjuntes en l’atracció de nous projectes d’inversió estrangera, generant riquesa i activitat econòmica a Catalunya

03/08/2015 03:34
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’INCASÒL i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, han signat un conveni de col·laboració que també reforçarà les actuacions conjuntes en l’atracció de nous projectes d’inversió estrangera, generant riquesa i activitat econòmica a Catalunya.

El director de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Damià Calvet, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per impulsar l’accés i la presència a l’exterior de les empreses catalanes vinculades a l’urbanisme i l’habitatge. L’acord també formalitza les tasques conjuntes dutes a terme en l’àmbit de l’atracció d’inversions estrangeres, facilitant la localització idònia a les empreses que tenen projectes d’inversió o reinversió a Catalunya.

D’acord amb el conveni, l’INCASÒL rebrà el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- per impulsar la seva presència al món, a través de la xarxa de 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de Catalunya i del conjunt dels seus mitjans. L’objectiu és reforçar la tasca conjunta en l’atracció d’inversions estrangeres a Catalunya i en la promoció, de forma coordinada, de la internacionalització d’empreses catalanes. Així mateix, la col·laboració entre ambdues organitzacions permetrà intervenir conjuntament en projectes amb col·laboració amb altres institucions o ens internacionals i obtenir subvencions o finançament d’institucions internacionals per desenvolupar els projectes propis de l’activitat de l’INCASÒL.

D’altra banda, ACCIÓ rebrà de l’INCASÒL tota la informació urbanística, comercial, macro-econòmica, d’activitats productives en implantació, de mercat industrial i d’habitatge, de gestió logística, producte del coneixement obtingut durant els més de 34 anys d’activitat en el territori català, per tal que pugui ser utilitzada per ACCIÓ per conèixer més el sector, i sobretot, per fer-ne una major difusió en termes d’innovació i internacionalització sobre l’empresa catalana i en l’àmbit de la captació d’inversió estrangera.

L’INCASÒL ha incrementat en els darrers anys la seva activitat internacional en dues vessants. Per una banda, participant en fires internacionals com MIPIM a Cannes i Exporeal a Munic, sota la marca Barcelona Catalonia, per tal de captar inversions. I per l’altra mitjançant un Pla estratègic d’internacionalització, vinculat al Pla d’Acció Exterior 2013-2016 del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES), que ha suposat realitzar accions com donar suport a la missió de l’Associació d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria Independents de Catalunya (ASINCA) per obrir nous àmbits de col·laboració amb Perú o la col·laboració que està duent a terme amb la ciutat colombiana d’Armènia per a la renovació urbana del sector del Malecón de la Secreta.

La Generalitat intensifica la internacionalització de les empreses catalanes vinculades a l’urbanisme i l’habitatge