ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

760 pimes ja han fet l’Autodiagnosi financera en línia per analitzar i comparar el seu estat financer

Es tracta d’una eina pionera desenvolupada per la Generalitat de Catalunya -a través d’ACCIÓ- i PIMEC, i que porta en marxa 265 dies.

06/08/2015 12:46
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Es tracta d’una eina pionera desenvolupada per la Generalitat de Catalunya -a través d’ACCIÓ- i PIMEC, i que porta en marxa 265 dies.
  • La pime obté una fotografia de la seva rendibilitat, productivitat i solvència, a banda d’una comparació creuada amb més de 80.000 empreses.
  • S’ha actualitzat la base de dades amb els comptes anuals més recents.

Un total de 760 pimes ja han fet ús de l’Autodiagnosi financera en línia, una eina pionera desenvolupada per la Generalitat de Catalunya -a través d’ACCIÓ- i PIMEC, que permet a les pimes catalanes analitzar el seu estat financer i posicionar-lo en relació amb altres empreses del mateix sector. Després de 265 dies en marxa, aquest instrument es consolida com una eina àgil i ràpida, que en pocs minuts proporciona a l’empresa una anàlisi objectiva de l’estat dels seus comptes.

Després d’introduir xifres dels estats financers, la pime obté una fotografia instantània de la seva rendibilitat, productivitat i solvència. A més, l’eina també proporciona un posicionament amb les empreses del seu mateix sector i la seva mateixa dimensió a partir de les dades de més de 80.000 empreses que anualment depura l’Observatori de la PIMEC.

A partir d’ara, i amb les dades més recents disponibles (2013), l’empresa podrà comparar indicadors com el percentatge d’empreses exportadores del seu sector i mida, la productivitat, la liquiditat, les despeses de personal o l’endeutament respecte a altres empreses competidores.

Servei d’Assessorament Financer

Les pimes que volen aprofundir en la cerca de finançament tenen a la seva disposició el Servei d’Assessorament Financer, ofert per ACCIÓ. Es tracta d’un servei gratuït i personalitzat que recomana els instruments financers que millor encaixen amb la companyia, en base a la seva situació financera i les seves necessitats. També ofereix acompanyament als diferents proveïdors de finançament per donar suport i ajudar en el procés d’obtenció de fons. El servei, en marxa des de fa un any, ha assessorat 100 empreses i ha recomanat 268 instruments de finançament.

760 pimes ja han fet l’Autodiagnosi financera en línia per analitzar i comparar el seu estat financer