ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat destina 5 milions d’euros a la Xarxa Emprèn, el teixit d’entitats de suport a l’emprenedoria de Catalunya

L’any passat, en el marc del Catalunya Emprèn, aquesta xarxa va atendre més de 35.000 emprenedors de tot el país i va donar suport a la creació de 4.500 empreses.

12/08/2015 12:46
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’any passat, en el marc del Catalunya Emprèn, aquesta xarxa va atendre més de 35.000 emprenedors de tot el país i va donar suport a la creació de 4.500 empreses.
  • La Xarxa Emprèn està formada per 130 entitats -administracions locals, col·legis professionals, gremis, cambres, escoles de negoci i universitats- que, distribuïdes per tot el territori, ofereixen informació, orientació, assessorament i formació.

Barcelona, 12 d’agost de 2015.– La Generalitat de Catalunya destinarà enguany 5 milions d’euros a la Xarxa Emprèn, el conjunt d’entitats de Catalunya que ofereixen suport als emprenedors del país. L’objectiu és reforçar les actuacions d’aquests organismes, mitjançant els quals es dóna suport als emprenedors per crear, consolidar i fer créixer les seves empreses.

La Xarxa Emprèn és una iniciativa emmarcada en el Catalunya Emprèn, un programa que té l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa, activant les capacitats del país per crear noves empreses i generar ocupació. La xarxa està formada per 130 entitats de tot el país, entre administracions locals, col·legis professionals, gremis, cambres de comerç, escoles de negoci i universitats.

D’aquesta manera s’alineen tots els actors i els recursos existents a Catalunya, emprant mecanismes de cooperació publico-privada que permetin optimitzar els resultats obtinguts en el camp del suport als emprenedors. Això facilita i simplifica l’inici de l’activitat econòmica, tot potenciant el seu creixement. L’any passat, la Xarxa Emprèn va atendre més de 35.000 emprenedors de tot el país i va donar suport a la creació de 4.500 empreses.

Aquesta xarxa, formada per més de 400 tècnics arreu de tot el país, es va reordenar i revitalitzar fa 2 anys l’objectiu d’orientar-la als paràmetres actuals de l'emprenedoria. La Xarxa Emprèn ofereix suport per gestionar tràmits i orientació sobre els serveis i recursos que estan a disposició de les persones emprenedores, així com assessorament en l’avaluació i elaboració de pla de d’empresa. També acompanya les noves empreses durant els 3 primers anys de vida per garantir-ne la seva consolidació i ofereix formació en competències de gestió empresarial. Algunes entitats també compten amb vivers d’empreses, serveis de traspàs de negocis i mediació per accedir al finançament.

La Generalitat destina 5 milions d’euros a la Xarxa Emprèn, el teixit d’entitats de suport a l’emprenedoria de Catalunya