ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Els clústers catalans guanyen dos dels cinc projectes per a tota Europa del programa Cluster Go International

El Clúster de l’Esport (Indescat) i el Clúster dels Mitjans de Producció Agrícola (FEMAC) lideraran dos projectes per a la internacionalització de les pimes que rebran en total prop d’1M€ de finançament

07/09/2015 12:46
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El Clúster de l’Esport (Indescat) i el Clúster dels Mitjans de Producció Agrícola (FEMAC) lideraran dos projectes per a la internacionalització de les pimes que rebran en total prop d’1M€ de finançament.
  • Es tracta de la primera edició d’aquest programa de la Comissió Europea, dotat amb 3,75M€ per impulsar la col·laboració entre clústers europeus.
  • Indescat i FEMAC formen part del programa Catalunya Clústers de la Generalitat, que agrupa actualment 1.300 empreses catalanes.

Els clústers catalans han estat els guanyadors de dos dels cinc projectes de la convocatòria Cluster Go International, destinada per a tota Europa i que forma part del programa COSME. Cluster Go International té l’objectiu de facilitar la internacionalització de les pimes utilitzant els clústers com a eina.

El Clúster Català de la Indústria de l’Esport (Indescat) i el Clúster dels Mitjans de Producció Agrícola (FEMAC) han rebut en total prop d’1M€ de finançament per liderar dos projectes internacionals que es duran a terme juntament amb clústers europeus. Es tracta de la primera edició d’aquesta convocatòria, dotada en total amb 3,75M€.

Segons Núria Betriu, consellera delegada d’ACCIÓ, “el resultat de la convocatòria demostra l’excel·lent posicionament dels nostres clústers”. Des de la Generalitat s’impulsa el programa Catalunya Clústers per promocionar l’activitat d’aquestes organitzacions a nivell mundial. Betriu explica que “creiem fermament en l’efectivitat dels clústers per impulsar la innovació, la internacionalització i per abordar projectes que requereixen massa crítica”. Actualment formen part del programa Catalunya Clústers 20 clústers que agrupen unes 1.300 empreses amb una facturació agregada de prop 36.000 milions d’euros.

EU4SportsClusters Alliance

Aquest projecte liderat per Indescat tindrà una durada de dos anys i està format per cinc clústers de diversos països i una plataforma europea. És hereu del projecte pilot EU4SportsClusters, que va coordinar ACCIÓ entre el 2012 i el 2014. EU4SportsClustersAlliance té com a objectiu facilitar la projecció exterior de les pimes especialment a mercats que no pertanyen a l’àmbit europeu, com ara els EUA, Japó i Xina.

Dins el marc del projecte s’organitzaran missions internacionals i grups d’exportació, i també es crearà una guia sobre finançament europeu per a la indústria de l’esport (2015-220). Conformen el partenariat 823 membres entre empreses i entitats.

Natural Resources Efficiency

FEMAC liderarà el projecte Natural Resources Efficiency, que suma 9 clústers europeus (Portugal, Alemanya, República Txeca, Polònia, Bulgària, Dinamarca, Hongria i França) amb l’objectiu de crear tecnologies innovadores i eficients amb els recursos naturals.

El projecte dissenyarà una estratègia conjunta per facilitar la internacionalització de les pimes, a través de la creació d’un portfoli de productes i serveis que es promourà a països de Sud-Amèrica, Àsia i l’ASEAN, zones on s’han detectat oportunitats de negoci en l’àmbit de l’eficiència en els recursos naturals. El projecte té una durada de dos anys i s’iniciarà el pròxim mes d’octubre. FEMAC agrupa 54 empreses i entitats catalanes del sector agrícola, que sumen 1100M€ de facturació.

Els clústers catalans guanyen dos dels cinc projectes per a tota Europa del programa Cluster Go International