ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Gomà-Camps aposta per desenvolupar la seva activitat al continent africà

L’empresa paperera concentra actualment les exportacions a Europa i ha tancat l’últim exercici amb una facturació de 145M€

13/09/2015 10:47
 Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’empresa paperera concentra actualment les exportacions a Europa i ha tancat l’últim exercici amb una facturació de 145M€.
  • Gomà-Camps ha treballat amb l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de Catalunya a Accra per trobar distribuïdors al país africà per als seus productes de paper tissú.
  • L’estratègia de Gomà-Camps a l’Àfrica passa per adaptar-se a les necessitats de cada país, treballant conjuntament amb socis locals.

L’empresa paperera Gomà-Camps, amb seu a La Riba (Tarragona), ha posat en marxa un pla estratègic a l’Àfrica que té com a objectiu augmentar la seva activitat en aquest continent. Segons Juan Manuel Miranda, director d’exportacions de l’empresa, “l’Àfrica és un mercat de grans oportunitats de negoci i amb una alta potencialitat de creixement dins del nostre sector, encara que també te una alta complexitat. Es un mercat que valora el component humà i on la clau és trobar un soci local a cada país”.

Gomà-Camps ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de Catalunya a Accra per a la cerca de distribuïdors per als seus productes de paper tissú. Juan Manuel Miranda explica que “hem trobat distribuïdors que ens cobreixen els dos sectors per als quals treballem: Consum i Away From Home (Professional)”.

L’empresa ha facturat l’últim any 145M€, una xifra que preveu mantenir enguany. Prop del 30% de la facturació són vendes a l’exterior, majoritàriament a Europa. L’estratègia de Gomà-Camps a l’Àfrica passa per adaptar-se a les necessitats de cada país, treballant conjuntament amb actors locals.

Gomà-Camps compta amb una oficina comercial al Marroc per desenvolupar el mercat marroquí en tots els diferents segments de mercat. Segons Juan Manuel Miranda, “per proximitat amb l’Estat espanyol i pels acords comercials que existeixen amb el Marroc, aquest país és la porta d’entrada natural al continent africà”.

Fundada l’any 1758, és la tercera empresa més longeva de l’Estat espanyol i compta amb una plantilla de 400 treballadors. Fabrica anualment 60.000 tones de paper tissú per a productes d’higiene professional dedicats al sector de la neteja, la restauració, el sector hospitalari i col·lectivitats.

Gomà-Camps aposta per desenvolupar la seva activitat al continent africà