ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les exportacions catalanes creixen un 7,4% interanual al juliol i superen els 6.000 milions d’euros

Les exportacions, que han crescut al juliol per sobre de la mitjana de la zona euro i països com França, Alemanya i Regne Unit, han estat impulsades pel creixement de les vendes a l’exterior dels sectors de l’automoció i la química.

21/09/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Les exportacions, que han crescut al juliol per sobre de la mitjana de la zona euro i països com França, Alemanya i Regne Unit, han estat impulsades pel creixement de les vendes a l’exterior dels sectors de l’automoció i la química.
  • En termes acumulats gener-juliol, les exportacions han registrat un augment del 7,2% en comparació al mateix període del 2014, assolint gairebé els 38.000 milions d’euros.

Barcelona, 21 de setembre del 2015. – Les exportacions catalanes han crescut un 7,4% al juliol en termes interanuals, confirmant l'evolució positiva del sector exterior català. De fet, les vendes a l’exterior catalanes han assolit al juliol els 6.086 milions d’euros, la xifra més alta en un mes de tota la sèrie històrica segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya.

Per sectors, segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, destaca el creixement de l’automoció (18,2%) i el sector químic (7,2%). En el context europeu, el creixement de les exportacions catalanes ha estat superior al de la mitjana de la Unió Europea (5,1%) i al de països de referència com França (1,6%), Alemanya (6,2%) i el Regne Unit (-2,2%).

El volum de vendes a l’exterior al juliol ha contribuït a que les exportacions catalanes hagin registrat un augment del 7,2% en el període gener-juliol en comparació al mateix període de l’any passat. Sumant aquests mesos, les exportacions han assolit els 37.986 milions d’euros, una xifra que representa un 25,6% del total de l’Estat espanyol, refermant la força exportadora de l’economia catalana.

A causa del creixement de les exportacions, el dèficit comercial s’ha reduït un 1,9% en els 7 primers mesos de l’any 2015 respecte el mateix període de l’any passat.

Les exportacions catalanes creixen un 7,4% interanual al juliol i superen els 6.000 milions d’euros