ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El secretari d’Empresa i Competitivitat inaugura al Palau Macaya de Barcelona la jornada ‘Ecoinnovació i competitivitat’

Pere Torres ha destacat que “en l’entorn de la investigació i el desenvolupament tecnològic, actualment és difícil trobar iniciatives que excloguin el component ambiental quan es dissenyen”.

30/09/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ

El secretari l’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha participat aquest matí en la inauguració de la jornada ‘Ecoinnovació i competitivitat. Ecoinnovar no es fàcil ni difícil, es rendible’ organitzada pel Laboratori d’Ecoinnovació de l’Obra Social La Caixa i la Fundació Fòrum Ambiental.

Pere Torres ha destacat que “en l’entorn de la investigació i el desenvolupament tecnològic, actualment és difícil trobar iniciatives que excloguin el component ambiental quan es dissenyen”. El secretari ha explicat que “Europa té viu un pla d’acció per la ecoinnovació” i que des del Govern català “s’han creat tota una sèrie d’eines que estan a disposició de les empreses per tal d’impulsar la ecoinnovació real”. Una d’aquestes eines “és una iniciativa conjunta del Departament de Territori i Sostenibilitat i del Departament d’Empresa i Ocupació. Es tracta de petites aportacions econòmiques a pimes perquè contractin un centre tecnològic que els ajudi a aplicar algun element d’ecoinnovació a la seva empresa”.

Torres ha afegit que “el nostre objectiu és que ‘eco’ i ‘ecològic’ siguin un prefix i un adjectiu prescindibles: que arribem a un punt en el qual ja no aportin res i no els haguem d’utilitzar perquè els principis que indiquen ja estiguin plenament incorporats en el disseny, en la innovació, en la producció o en el consum”.

Juntament amb Torres han participat a la inauguració el director de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social La Caixa, Enric Banda, i director de la Fundació Fòrum Ambiental, Leandro Barquín. Durant la jornada s’han presentat els casos d’èxit en ecoinnovació de les empreses Coca-Cola, Girbau i BASF.

El secretari d’Empresa i Competitivitat inaugura al Palau Macaya de Barcelona la jornada ‘Ecoinnovació i competitivitat’