ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat intensifica les relacions amb Croàcia i Sèrbia per impulsar les oportunitats de negoci

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, s’ha reunit aquesta setmana a Zagreb i Belgrad amb entitats i agències de desenvolupament econòmic dels dos països

08/10/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, s’ha reunit aquesta setmana a Zagreb i Belgrad amb entitats i agències de desenvolupament econòmic dels dos països.
  • L’objectiu del viatge ha estat identificar noves oportunitats de negoci i d’inversió, així com impulsar el comerç exterior de Catalunya amb Sèrbia i Croàcia.
  • El viatge també ha servit com a prospecció de cara a obrir una nova Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a la zona per tal de donar suport a la presència d’empreses catalanes al sud-est europeu.

La Generalitat ha intensificat aquesta setmana les relacions amb Sèrbia i Croàcia per impulsar les oportunitats de negoci de les empreses catalanes. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, s’han reunit a Zagreb i Belgrad amb les agències de desenvolupament econòmic d’aquests països i amb les patronals i cambres de comerç.

L’objectiu del viatge ha estat identificar noves oportunitats de negoci als mercats del sud-est europeu, així com explorar l’atracció d’inversions estrangeres. Catalunya, Sèrbia i Croàcia han compartit les respectives estratègies industrials que han posat en marxa per impulsar els sectors industrials a cada país, així com les estratègies de suport a la innovació empresarial.

Una altra finalitat del viatge ha estat explorar l’obertura d’una nova Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya al sud-est europeu, que donaria suport a les empreses catalanes interessades en treballar amb els països de la regió. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ja havia anunciat l’obertura d’una nova Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a la zona el mes de juny passat durant la Setmana de la Internacionalització.

A Croàcia, Pere Torres i Núria Betriu s’han reunit amb la Cambra de Comerç de Croàcia, l’Associació Patronal Croata, AIK (Invest in Croacia) i HAMAG BICRO (agència de suport a la competitivitat i la innovació de les pimes). Croàcia, 28è país membre de la Unió Europea des del juliol de 2013, es troba en procés de licitació de projectes d’obra pública, smart cities, energies renovables i del sector agroalimentari, uns projectes als quals poden optar les empreses catalanes.

Pel que fa a Sèrbia, s’han mantingut reunions de treball amb la Cambra de Comerç de Sèrbia, SIEPA (agència d’inversions i de promoció d’exportacions) i l’Ajuntament de Belgrad. Les institucions del país es troben en procés de reestructuració i consolidació i l’economia de la regió presenta oportunitats de negoci en els sectors agroalimentari i d’obra pública.

La Generalitat intensifica les relacions amb Croàcia i Sèrbia per impulsar les oportunitats de negoci