ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat reuneix 40 empreses alemanyes a Stuttgart per presentar Catalunya com a destí d'inversions

L’acte, organitzat per la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, ha posat de manifest que Alemanya és el país de tot el món que té més empreses implantades a Catalunya.

09/10/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’acte, organitzat per la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, ha posat de manifest que Alemanya és el país de tot el món que té més empreses implantades a Catalunya.
  • A l’acte, celebrat aquest dijous a Stuttgart, també hi han assistit representants de l’associació de la mitjana i petita empresa d’Alemanya (BVMW).

Una quarantena d’empreses alemanyes han assistit aquest dijous a Stuttgart en un acte de promoció de Catalunya organitzat per la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment. La jornada ha servit per donar a conèixer les oportunitats d’inversió estrangera que presenta el país per a les empreses alemanyes i donar a conèixer el sistema d’innovació català. A banda de les empreses també hi ha assistit el president de l’Associació de la mitjana i petita empresa d’Alemanya (BVMW).

Durant l’acte, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, han presentat l’economia catalana posant l’accent en l’alt pes de la indústria sobre el PIB del país i el seu grau d’internacionalització. A Catalunya ja hi ha 6.400 multinacionals estrangeres, un 12,57% de les quals són alemanyes. De fet, Alemanya és el país que encapçala aquest rànquing, amb empreses que han apostat per Catalunya com GFT Technologies, Henkel o Boehringer Ingelheim.

En l'acte s'ha posat de manifest l’entorn innovador que les empreses alemanyes poden trobar a Catalunya, que representa l’1% de la producció científica mundial (amb un 0,1% de la població) i compta amb un teixit de 8.200 empreses innovadores. El 2014, Catalunya va captar més de 110 milions d’euros del programa Horitzó 2020, que suposen el 3,1% de tot el finançament que la Comissió Europea va adjudicar en les primeres convocatòries del programa. Un percentatge que dobla el pes de població de Catalunya en el total de la Unió Europea (1,5%).

La Generalitat reuneix 40 empreses alemanyes a Stuttgart per presentar Catalunya com a destí d'inversions