ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Dues empreses lleidatanes s'associen i creen Cardionlive, un sistema intel·ligent que controla desfibril·ladors públics en temps real

Use It i Neosalus -de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat a Lleida- han creat l’empresa Cardionlive, que a través d’una aplicació i un petit aparell recull la ubicació dels desfibril·ladors públics i en controla l’ús i el manteniment

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Use It i Neosalus -de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat a Lleida- han creat l’empresa Cardionlive, que a través d’una aplicació i un petit aparell recull la ubicació dels desfibril·ladors públics i en controla l’ús i el manteniment.
  • Funciona amb totes les marques de desfibril·ladors i és capaç d’avisar automàticament al 112, controlar la temperatura i el bon funcionament de l’aparell de forma constant, detectar si s’obre la vitrina on està ubicat i fer fotografies per controlar el vandalisme.
  • L’empresa calcula que un 25% dels desfibril·ladors en espais públics tenen consumibles caducats o bateries esgotades, i que el manteniment generaria oportunitats de negoci de més de 25 milions d’euros a nivell europeu.

Les empreses lleidatanes Use It i Neosalus, de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat a Lleida, s’han associat i han creat conjuntament l’empresa Cardionlive per comercialitzar un nou sistema que permet la gestió en temps real de desfibril·ladors ubicats en espais públics.

Funciona a través d’una aplicació a l’ordinador o en un telèfon intel·ligent i permet, en primer lloc, tenir constància de la quantitat de desfibril·ladors instal·lats en espais públics, una informació no disponible actualment, segons els responsables del projecte. El sistema avisa automàticament els serveis d’emergències quan s’obre la porta de la vitrina del desfibril·lador, i en cas que sigui degut a un acte vandàlic, fa fotografies i activa el GPS, gràcies a un petit aparell que s’instal·la a la vitrina.

Pel que fa al manteniment, controla remotament la temperatura per assegurar el correcte funcionament del desfibril·lador i envia avisos automàtics als responsables de l’aparell i als seus distribuïdors informant sobre consumibles caducats i bateries esgotades. El sistema de Cardionlive, que funciona amb totes les marques de desfibril·ladors, també manté actualitzada la llista de persones associades a cada desfibril·lador que han rebut formació per utilitzar-lo, i els envia un recordatori automàticament quan han de renovar aquesta formació.

Segons el CEO de Neosalus, Rafa Ramírezaquest mercat està creixent molt, per exemple, el 25% dels desfibril·ladors públics estan caducats, i es calcula que el manteniment d’aquests aparells generaria oportunitats de negoci a Europa per un valor superior als 25 milions d’euros”. Segons explica Ramírez, “a l’Estat espanyol hi ha uns 15.000 desfibril·ladors públics, mentre que al Regne Unit n’hi ha uns 90.000”, assegurant que “encara tenim molt recorregut per créixer”.

Use It, de 9 treballadors, ofereix servei integral a empreses per accedir en entorns digitals, mentre que Neosalus, que compta amb un equip de 8 persones, es dedica a la distribució i manteniment de desfibril·ladors. Les empreses es van conèixer l’any passat quan van entrar a l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat de Catalunya a Lleida per accelerar les seves vendes, incrementar facturació, trobar finançament i avançar els seus processos d’internacionalització. Segons el CEO de Use It, Àlex Surroca, “totes dues empreses volíem evolucionar i canviar el model de negoci: teníem molt bona sintonia i la mateixa visió”. “Compartim coneixement, Use It en els negocis digitals i Neosalus en el camp mèdic”, subratlla.

Dues empreses lleidatanes s'associen i creen Cardionlive, un sistema intel·ligent que controla desfibril·ladors públics en temps real