ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat impulsa la cooperació tecnològica entre Catalunya i la regió holandesa de Zuid Holland

Set empreses i centres tecnològics catalans viatgen en la missió que encapçala el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres

26/10/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Set empreses i centres tecnològics catalans viatgen en la missió que encapçala el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres.
  • Les empreses i centres tecnològics participants (Agricbison, Atens Agrotecnologies Naturals, DBA-UDL, Fundació Bosch i Gimpera, Institut Químic de Sarrià, Roca Junyent i Validated ID) són dels sectors cleantech, horticultura i ciències de la vida i la salut.
  • Aquestes companyies visitaran empreses i institucions referents en els camps de la innovació, la inversió i l’emprenedoria de la regió situada a la zona sud-oest d’Holanda.

Set empreses i centres tecnològics catalans viatgen avui i demà a la regió holandesa de Zuid Holland en la missió organitzada per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat. Aquesta missió està encapçalada pel secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres.

Torres compartirà bones pràctiques i experiències amb els directius de l’agència per al Desenvolupament Econòmic de Zuid Holland, InnovationQuarter; l’agència per a l’atracció d’inversió estrangera d’Holanda, la Cambra de Comerç holandesa i amb el Comissionat del Rei (King’s Commissioner). A més, el secretari visitarà el centre de formació en horticultura GreenQ HortiCampus, el parc tecnològic Leiden BioScience Park, la incubadora High-Tech YES!Delft i el Security Delta de la Haia.

Les empreses i centres tecnològics participants, dels sectors cleantech, horticultura i ciències de la vida i la salut, són Agricbison, Atens, DBA-UDL, Fundació Bosch i Gimpera, Institut Químic de Sarrià, Roca Junyent i Validated ID. Tots set viatgen a Holanda per tal de conèixer l’ecosistema d’innovació d’aquest país així com detectar-hi noves oportunitats de negoci per als seus productes i serveis.

Durant els dos dies que dura la missió, visitaran empreses i institucions referents en els camps de la innovació, la inversió i l’emprenedoria de la zona com InnovationQuarter, la Cambra de Comerç Holandesa; la incubadora d’empreses emergents Yes! Delft o el parc tecnològic Leiden Bio Science Park. A més, mantindran reunions individuals amb empreses locals per tal d’estudiar vies de col·laboració en l’àmbit de la comercialització de tecnologia i la cerca de socis tecnològics.

Zuid Holland

Situada al sud-oest d’Holanda compta amb un mercat de més de 3,5 milions de persones i inclou importants ciutats del país com Rotterdam i La Haia. Es tracta d’una regió puntera per al desenvolupament de noves tecnologies, innovació i solucions als reptes de la societat en els sectors de l’horticultura, les tecnologies netes, les ciències de la vida i la salut, així com en el camp de les smart cities, el transport i la logística.

La Generalitat impulsa la cooperació tecnològica entre Catalunya i la regió holandesa de Zuid Holland