ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Setze cellers catalans viatgen a Chicago amb l'objectiu de promocionar els seus vins entre distribuïdors i importadors dels EUA

El viatge s’emmarca en la sisena edició del programa Catalan Wines USA, una iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ, que compta amb el suport de Prodeca i l’INCAVI.

28/10/2015 10:47
Imatge per defecte
  • El viatge s’emmarca en la sisena edició del programa Catalan Wines USA, una iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ, que compta amb el suport de Prodeca i l’INCAVI.
  • A Chicago, les empreses han ofert un tast dels seus vins a més de 100 professionals, sobretot importadors, distribuïdors, supermercats, i altres professionals de la restauració.
  • Des que es va posar en marxa del programa el 2010, 2 de cada 3 cellers participants han tancat acords amb els 4.000 professionals nord-americans que Catalan Wines USA ha contactat.

Setze cellers catalans han viatjat en la darrera setmana a Illinois per introduir els seus vins i caves als Estats Units o ampliar la seva xarxa comercial. Ho han fet en la sisena edició del programa Catalan Wines USA en una sessió al gratacels Willis Tower de Chicago. L’edició del Catalan Wines USA 2015-2016 es completarà amb dues sessions més a Washington DC (febrer 2016) i Denver (maig 2016).

El programa Catalan Wines USA està impulsat per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació. La iniciativa compta amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a través de Prodeca i l’INCAVI.

A Chicago, les empreses han ofert un tast dels seus vins a més de 100 professionals, sobretot importadors, distribuïdors, supermercats, majoristes, minoristes, i altres professionals de la restauració. Això els ha permès donar a conèixer els seus vins d’una manera directa i tancar acords comercials per introduir els seus productes al mercat americà o ampliar-hi la seva presència.

Conchita Muñoz, directora de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Miami i responsable del programa Catalan Wines USA, explica que “aquesta edició és la que ha comptat amb la participació de més cellers catalans. A més, el fet que la meitat dels que han estat avui aquí hagin participat en anteriors edicions del Catalan Wines USA és un senyal que els Estats Units són un bon client per als vins i caves catalans”. La directora del programa ha afegit que “la bona acollida del Catalan Wines USA i els resultats que n’obtenen els cellers participants ens dóna molta confiança i ens motiva a seguir treballant per ajudar les empreses vinícoles catalanes a introduir-se als Estats Units”.

Els cellers catalans que participen en l’actual edició de Catalan Wines USA són: Ca n’Estella (Sant Esteve Sesrovires), Canals&Munné (Sant Sadurní d’Anoia), Castell d’Or (Vilafranca del Penedès), Cellers Unió (Vilallonga del Camp), Cooperativa Agrícola Sant Josep (Bot), De Muller (Reus), Nadal (Torrelavit), Grifoll Declara (El Molar), Heretat Mont Rubí (Font-Rubí), La Vinyeta (Mollet de Peralada), Mas Bertran (Sant Martí Sarroca), Mas Ramoneda (Artesa de Segre), Mas Rodó (Sant Joan de Mediona), Miquel Pons (La Granada del Penedès), Ronadelles (Cornudella de Montsant) i Sant Rafel (Pradell de la Teixeta).

Cinc anys de Catalan Wines USA

Des del 2010, Catalan Wines USA proporciona als cellers catalans un servei comercial i logístic als Estats Units, permetent a les empreses servir directament a distribuïdors, importadors, restaurants i professionals de la restauració des del primer moment.

En aquests cinc anys s’han organitzat 18 jornades distribuïdes per 14 estats diferents. Hi han participat més de 42 cellers catalans que han promocionat els seus vins i caves davant els 4.000 professionals nord-americans amb els quals Catalan Wines USA ha contactat. Molts d’aquests cellers han participat en més d’una sessió i dos de cada tres han aconseguit tancar acords per a la distribució dels seus productes al mercat americà.

Durant aquest període, s’han presentat al Catalan Wines USA més de 125 vins i caves de 10 denominacions d’origen catalanes: DO Catalunya, DO Cava, DO Conca de Barberà, DO Costers del Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta.

ACCIÓ prepara ja la setena edició de Catalan Wines USA (@catalanwinesusa) que es farà a Raleigh (Carolina del Nord), San Francisco i Nova York. Conchita Muñoz la presentarà a Barcelona (17/11) i Falset (19/11) i el període de sol·licitud estarà obert fins el gener de 2016.

Setze cellers catalans viatgen a Chicago amb l'objectiu de promocionar els seus vins entre distribuïdors i importadors dels EUA