ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat organitza la jornada ‘Química i economia circular’ en el marc del saló Expoquimia 2015

Durant l’acte, que ha comptat amb la col·laboració de l’IQS i la Fira de Barcelona, s’han presentat els principals reptes i tendències del sector

28/10/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Indústria, ha organitzat aquest dimecres a la Fira de Barcelona la jornada ‘Química i economia circular’ amb l’objectiu d’analitzar la situació de la indústria química a Catalunya i a la resta del món. Durant l’acte, que ha comptat amb la col·laboració de l’IQS i la Fira de Barcelona, s’han presentat els principals reptes i tendències del sector de la indústria química.

S’han donat a conèixer també els casos d'èxit de les empreses Agbar, Dow, Flubetec, GasN2, Iqap i Medichem que han permès copsar el grau d’innovació, expertesa i dinamisme del sector. La jornada s’ha emmarcat en el saló PharmaProcess i en el saló Expoquimia, que enguany celebra el seu 50è aniversari.

L’acte ha comptat amb la participació del president emèrit d’Expoquímia, Rafael Foguet; el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat, Pere Palacín; la coordinadora del pla d’Impuls de les Indústries de la Química, Energia i Recursos de l’Estratègia Industrial de la Generalitat, Ma Dolors Núñez; la secretària general de l’IQS, Rosa Nomem; i el CEO d’Eco Intelligent Growth, Ignasi Cubiñá.

El sector de la química industrial a Catalunya

El sector de la indústria química té una llarga tradició a Catalunya que es remunta als inicis de la revolució industrial. Actualment, composen aquest sector més de 400 empreses que donen ocupació a 25.800 treballadors i tenen una xifra estimada de negoci de més de 20.000 milions d’euros. En aquests moments, l'activitat química de les empreses productores radicades a Catalunya suposa gairebé el 50% del conjunt espanyol.

La Generalitat organitza la jornada ‘Química i economia circular’ en el marc del saló Expoquimia 2015