ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana Dinantia crea una aplicació que posa en contacte escoles i famílies a través de notificacions al mòbil

L’aplicació permet enviar missatges amb arxius adjunts -fitxers, fotografies, vídeos, etc- als pares, i en cas dels adolescents també als alumnes, de forma instantània i directament al mòbil.

01/11/2015 10:47
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’aplicació permet enviar missatges amb arxius adjunts -fitxers, fotografies, vídeos, etc- als pares, i en cas dels adolescents també als alumnes, de forma instantània i directament al mòbil.
  • Dinantia, de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat al Baix Llobregat, permet amb aquesta aplicació enviar informació i fotografies d’excursions i activitats als pares dels alumnes, recordar el material que cal dur a l’escola o el menú del dia, entre d’altres.
  • Amb aquest producte, que s’ha posat en funcionament a 12 escoles aquest mes de novembre, l’empresa de 5 persones amplia el seu model de negoci, centrat fins ara en una aplicació per comprar menjar en línia.

L’empresa catalana Dinantia, de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat al Baix Llobregat, ha creat una aplicació que posa en contacte escoles i famílies a través de notificacions al mòbil. La solució es posarà en marxa aquest novembre a 12 escoles catalanes, i té l’objectiu de facilitar la comunicació amb els pares, fent-la instantània i més accessible. Es tracta d’un producte gratuït per a les famílies i que l’empresa dissenya a mida per a les escoles, amb el seu logotip i imatge corporativa.

D’aquesta manera, l’aplicació permet enviar qualsevol tipus de missatge, notificar qualsevol incidència que passi a l’escola, enviar informació sobre canvis d’horaris, fotografies o vídeos d’excursions i activitats o recordar material que els alumnes han de dur al centre. També pot informar del menú del dia i avisar de possibles absències en el cas d’alumnes adolescents. Els missatges es poden enviar a tota l’escola, a un curs concret, una classe determinada o només als pares d’un alumne. L’escola decideix qui pot enviar els missatges – professors, administració i directors, per exemple-, podent comprovar si s’han llegit per part dels pares. L’enviament es pot fer des d’un ordinador o des del mòbil.

Segons el cofundador de l’empresa, Borja Berenguer, “el 80% de les famílies no estan plenament satisfetes amb la forma en què el col·legi es comunica amb els pares”. Ara, amb aquesta aplicació, “deixem enrere les cartes en paper, que moltes vegades es perdien; els correus electrònics, que només obren 1 de cada 4 pares i al cap de 6 hores d’haver-se enviat; o els sms, que tenen cost i no poden contenir fitxers adjunts”, assegura Berenguer, que lidera un equip de 5 persones responsables de tot el desenvolupament de l’eina.

De moment l’aplicació només és unidireccional, és a dir, són els professors i membres de l’escola qui poden dirigir-se a les famílies. Ara bé, tot i que els pares no poden enviar missatges, sí que poden respondre directament des de l’aplicació quan el centre o professor els hi formula una pregunta.

Dinantia va néixer el 2012 oferint una aplicació per comprar menjar en línia. Aquest any, en passar per l’acceleradora Start-up Catalonia de Castelldefels, l’empresa s’ha entrevistat amb diverses escoles i ha detectat aquesta necessitat, creant la nova aplicació i ampliant el seu model de negoci.

L'empresa catalana Dinantia crea una aplicació que posa en contacte escoles i famílies a través de notificacions al mòbil