ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat destina prop d'1,3 milions d'euros al Programa de Garantia Juvenil que promou l'emprenedoria entre els joves

Els joves d’entre 18 i 29 anys que no estiguin treballant ni fent cap tipus de formació són els beneficiaris d’aquest ajut que es canalitzarà a través de diferents entitats catalanes.

06/11/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Els joves d’entre 18 i 29 anys que no estiguin treballant ni fent cap tipus de formació són els beneficiaris d’aquest ajut que es canalitzarà a través de diferents entitats catalanes.
  • Aquesta iniciativa està emmarcada en el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu per al període 2010-2014 per a la lluita contra la desocupació de persones joves.

El Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat destinarà en els propers dos anys, prop d’1,3 milions d’euros al Programa de Garantia Juvenil per a l’impuls de l’emprenedoria entre el col·lectiu de joves. Aquesta iniciativa, que té l’objectiu de reduir l’atur juvenil amb ocupació de qualitat, forma part del Programa Catalunya Emprèn el qual impulsa i promou actuacions públiques i privades de valor per a l’emprenedor.

El Programa de Garantia Juvenil neix amb la intenció de promoure l’emprenedoria entre els joves de 17 a 29 anys que estiguin sense feina i no estiguin fent cap tipus de formació. Per aconseguir-ho, el Govern dóna suport a entitats d’arreu del territori perquè, de forma agrupada, duguin a terme projectes destinats a oferir assessorament per a la creació d’empreses i que es destinin a, com a mínim, una vintena de joves. Aquests projectes hauran d’estar emmarcats, preferiblement, en l’estratègia RIS3CAT d’especialització intel·ligent.

Els projectes constaran de tres fases. En una primera fase, s’identificarà i es visualitzarà la fortalesa territorial i se seleccionaran els joves que participaran en el programa. A continuació, s’oferirà als participants formació en tecnologia i innovació aplicada a la fortalesa territorial (70%) i a la gestió empresarial (30%). Finalment, se seguirà un procés de tutorització per part d’experts en emprenedoria per tal que els participants puguin desenvolupar el seu projecte d’empresa. Cada fase tindrà una durada aproximada de dos mesos.

El Programa de Garantia Juvenil posa en valor la importància tant de les característiques socials i econòmiques de cada territori que repercuteixen clarament en la seva economia fent aquella comunitat o territori més competitius, com del foment de projectes empresarials i la creació de llocs de treball. Aquesta iniciativa del Govern català està emmarcada en el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu per al període 2010-2014 per a la lluita contra la desocupació de persones joves i en el Catalunya Emprèn.

La Generalitat destina prop d'1,3 milions d'euros al Programa de Garantia Juvenil que promou l'emprenedoria entre els joves