ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les 20 empreses emergents participants al Pla Esprint de la Generalitat han augmentat un 128% el seu capital

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Emmarcat dins del programa Start-up Catalonia de la Generalitat, el Pla Esprint ha acompanyat durant 8 mesos les empreses per consolidar el seu creixement, basat en l’obertura de nous mercats.
  • Les empreses han incrementat un 22% la facturació i creat 45 llocs de treball, han participat en missions comercials a països com Colòmbia i Regne Unit i han fet estudis de mercat per comercialitzar els seus productes a Brasil, Alemanya, els Estats Units o Xile.
  • Aquesta setmana s’ha obert el període per tal que les start-ups catalanes de menys de 8 anys de vida presentin les seves candidatures per la propera edició del Pla Esprint. El termini per presentar sol·licitud acaba l’11 de desembre.

Les 20 empreses emergents catalanes que han passat aquest 2015 pel Pla Esprint han augmentat un 128% el seu capital, creat 45 llocs de treball i crescut un 22% en termes de facturació, tot impulsant la seva sortida cap a nous mercats exteriors. Es tracta de 20 empreses de menys de 8 anys de vida que han rebut acompanyament intensiu durant 8 mesos per internacionalitzar-se i consolidar el seu creixement.

És el balanç a data 1 de setembre de la primera edició del Pla Esprint d’Start-up Catalonia -un programa d’acceleració del creixement i del procés d’internacionalització d’start-ups posat en marxa el passat mes de març- i que s’emmarca en el Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya. De fet, aquesta setmana ja s’ha obert el període per tal que les empreses catalanes presentin les seves candidatures per a la propera edició, que començarà el febrer de l’any vinent i comptarà amb la col·laboració d’Ineo Corporate i RCD. El termini per presentar la sol·licitud acaba l’11 de desembre.

Durant aquesta etapa les empreses han tingut accés a les 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya al món, fet que els ha permès realitzar viatges empresarials amb agendes de contactes personalitzades. Així, per exemple, algunes empreses han assistit al congrés Event Tech Live de Londres o a la fira ANDICOM de Cartagena de Índias (Colòmbia) per identificar oportunitats de negoci i començar a vendre en aquests mercats. És el cas de Call2World, del sector de les telecomunicacions, que ha obert recentment una oficina a Colòmbia, des d’on dóna servei als clients sud-americans. A banda de les missions comercials, les empreses també han fet estudis de mercat per valorar noves opcions de sortida a l’exterior. Els mercats més sol·licitats han estat Brasil, Alemanya, Londres, els Estats Units (Silicon Valley i Miami), Xile i Alemanya.

Paral·lelament a l’estratègia d’internacionalització, les 20 empreses que han participat al Pla Esprint també han seguit programes de capacitació en finançament. En total, de les 20 empreses que han participat al Pla Esprint, 8 han aconseguit aixecar rondes de capital durant la seva participació en el Pla, com per exemple, l’start-up catalana InnoQuant, del sector mobile, que ha tancat una ronda d’inversió público-privada d’1,8 milions d’euros.

A més, les empreses han comptat amb un tutor responsable de l’acompanyament individualitzat i s’han format en els camps de la comercialització i la direcció estratègica. Així, iniciatives empresarials com la de l’agència de viatges en línia Exoticca han doblat la facturació -amb la previsió d’arribar enguany als 3 milions d’euros- i ampliant la plantilla dels 8 als 14 treballadors. També destaca el cas de HEMAV, una de les empreses referents del sector dels drons a la península, que ha passat de tenir presència a Barcelona i Madrid a tenir-ne, en un any, a 6 províncies més de l’Estat espanyol.

Les empreses participants en aquesta primera edició del Pla Esprint són Albedo Telecom, Atlantis IT, Boolino, Ventura Medical Technologies, Call2World, ECOBAM, HEMAV, InnoQuant, iWOPI, HLG System, Testabit, Nodoambar, OnTrace, Optical Illusions Designs, Padcelona, Exoticca, Peestickers, Getupcode, Legend Bikes i Validated ID.

Les 20 empreses emergents participants al Pla Esprint de la Generalitat han augmentat un 128% el seu capital