ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana LSolé instal·larà una nova planta de biomassa a Xile i es consolida com un dels principals agents del sector al país

L’anunci d’aquest nou projecte coincideix amb l’inici de la missió institucional i empresarial a Xile, que compta amb la presència dels consellers Felip Puig i Santi Vila, una cinquantena d’empreses catalanes i una delegació dels Quatre Motors per a Europa

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’anunci d’aquest nou projecte coincideix amb l’inici de la missió institucional i empresarial a Xile, que compta amb la presència dels consellers Felip Puig i Santi Vila, una cinquantena d’empreses catalanes i una delegació dels Quatre Motors per a Europa.
  • LSolé instal·larà la planta d’energia tèrmica amb biomassa renovable a l’empresa xilena BioMar, un dels tres principals proveïdors d’aliments per a peixos a nivell internacional, per valor de gairebé mig milió de dòlars.
  • Amb aquesta instal·lació, que processarà 32.000 tones de biomassa a l’any, l’empresa gironina ja compta amb 6 plantes d’energia a Xile, instal·lades en hospitals i al sector agroindustrial.

L’empresa catalana LSolé instal·larà una nova planta d’energia tèrmica amb biomassa renovable a Xile. Es tracta d’un pas més de la companyia de Massanes (Girona) a Xile, que reforça el seu posicionament com una de les empreses líders del sector al país sud-americà.

L’anunci d’aquest nou projecte coincideix amb l’inici de la missió institucional i empresarial de la Generalitat a Xile, que fins dimecres buscarà noves oportunitats de negoci a Xile. De fet, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, es reuniran demà amb directius d’LSolé a Santiago de Xile per conèixer de primera mà la situació de l’empresa al país.

La companyia catalana instal·larà aquesta planta de biomassa per valor de gairebé mig milió de dòlars a l’empresa xilena BioMar, un dels tres principals proveïdors d’aliments per a peixos a nivell mundial. Generarà fins a 4 MW d’energia tèrmica a través de la combustió de 32.000 tones a l’any de pèl·let, un tipus de biomassa renovable. Així, segons explica l’empresa, més enllà de l’estalvi econòmic, s’evitarà haver de cremar 2.300 tones de fueloil a l’any, que generarien l’emissió de 7.200 tones de CO2 anuals.

Segons el conseller delegat d’LSolé , Daniel Solé, “estem consolidant la nostra presència a Xile: ja hem instal·lat 6 plantes d’energia gràcies a la combinació del nostre equip humà al país i a la tecnologia que oferim”. “Som presents a Xile des del 2008, és un país amb una forta demanda de tecnologia i coneixement en el camp de les energies renovables per impulsar la seva industria”, destaca.

L’empresa va fundar-se a Barcelona l’any 1964, esdevenint societat anònima el 1985, i des que va néixer ja ha instal·lat 500 plantes de generació d’energia a 20 països, exportant més del 80% de la seva facturació, que supera els 14 milions d’euros. Actualment té un equip de 50 persones i una àrea dedicada a la investigació, disseny i fabricació.

Entre els projectes més recents de la companyia destaca la instal·lació d’una caldera de biomassa a Cellers Torres, que ha permès una reducció del 95% de gas natural utilitzat i el consum d’un 10% menys d’electricitat. LSolé també és responsable de la instal·lació d’una planta d’energia tèrmica a la fàbrica de La Fageda a la Garrotxa, destinada al procés de pasteurització de la llet.

Missió empresarial i institucional a Xile

De fet, les energies renovables és un dels sectors, juntament amb les ciutats intel·ligents, el medi ambient i l’educació, de les empreses que participaran fins dimecres a la missió institucional i empresarial a Xile. En total hi prenen part 56 empreses catalanes i representants institucionals de la Generalitat, com el conseller Felip Puig, el conseller Santi Vila, el secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, o la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu. El viatge s’organitza en el marc de la Presidència catalana dels Quatre Motors per a Europa, de manera que també compta amb la participació d’empreses i entitats de Catalunya, Rhône Alps, Llombardia i Baden-Württemberg.

Durant la missió comercial, 21 empreses catalanes presentaran els seus projectes al Govern de Xile, a diversos agents econòmics i a la patronal més important del país, i mantindran més de 100 empreses preagendades amb companyies xilenes. D’altra banda, 36 companyies seguiran una agenda paral·lela conjuntament amb el Port de Barcelona per tancar acords amb agents portuaris i logístics del país.

L'empresa catalana LSolé instal·larà una nova planta de biomassa a Xile i es consolida com un dels principals agents del sector al país