ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa xilena Ducasse Industrial anuncia 40 nous llocs de treball a la seu de Barcelona

L’anunci s’ha fet en el marc de la missió institucional i empresarial a Xile, que compta amb la presència dels consellers Puig i Vila, 56 empreses i una delegació dels Quatre Motors per a Europa

16/11/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’anunci s’ha fet en el marc de la missió institucional i empresarial a Xile, que compta amb la presència dels consellers Puig i Vila, 56 empreses i una delegació dels Quatre Motors per a Europa.
  • La seu a Catalunya de Ducasse Industrial, un dels principals fabricants de sistemes corredissos per a portes de pas i mobles al món, preveu arribar a facturar 10 milions d’euros en els propers 5 anys.
  • Aquesta seu, que ha comptat amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ, dóna cobertura des de Catalunya a tot Europa, Àfrica i Àsia, distribuint els productes a més 20 països.

L’empresa xilena Ducasse Industrial, un dels principals fabricants de sistemes corredissos per a portes de pas i mobles al món, ha anunciat aquest dilluns que crearà 40 nous llocs de treball a la seu de la companyia a Barcelona. Ho han donat a conèixer directius de l’empresa al conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en el marc d’una reunió a Santiago de Xile amb motiu de la missió empresarial i institucional que se celebra al país fins dimecres.

La seu catalana, de 2.000 m2, compta actualment amb un equip de 10 persones. L’objectiu és arribar a una plantilla de 50 professionals i a una facturació de 10 milions d’euros, a través d’un pla de creixement a 5 anys per consolidar la presència de la companyia xilena a Europa.

Des de Barcelona, Ducasse Industrial distribueix els seus productes a una vintena de països d’Europa, Àfrica i Àsia. De fet, és l’única delegació de l’empresa fora de Sud-Amèrica i dels Estats Units. En l’obertura de nous mercats a Europa, la companyia ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.

Segons el director general de Ducasse Industrial Europe, Christian Meier, “el creixement sostingut durant els últims anys permetrà assolir els objectius marcats”. Subratlla que “Catalunya és un punt idoni per al projecte de Ducasse Industrial Europe, perquè ha estat tradicionalment una economia industrial, fet que ha deixat una clara empremta en la cultura que va més enllà dels valors estrictament econòmics”. De fet, Meier assegura que “Catalunya s’ha de sentir orgullosa de la seva indústria: el prestigi social d’aquest sector ha d’afavorir que la gent, especialment els joves, orientin la seva formació en aquesta àmbit i que hi vegin una bona oportunitat laboral”.

A nivell internacional, Ducasse Industrial factura més de 50 milions de dòlars i compta amb 400 treballadors i 5 oficines més situades a Xile, els Estats Units, Mèxic, Brasil i Argentina. Exporta els seus productes a més de 50 països i participa, per exemple, en la construcció de la nova seu del museu del Louvre a Abu Dabi.

Missió empresarial i institucional a Xile

La missió empresarial i institucional a Xile compta amb la participació de 56 empreses catalanes i una representació institucional de la Generalitat, encapçalada pels consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu. El viatge, que acabarà dimecres, s’organitza en el marc de la Presidència catalana dels Quatre Motors per a Europa, de manera que també hi prenen part empreses i entitats de Rhône Alps, Llombardia i Baden-Württemberg.

Durant la missió empresarial, 21 empreses catalanes presentaran els seus projectes al Govern de Xile, a diversos agents econòmics i a la patronal més important del país, i mantindran més de 100 empreses preagendades amb companyies xilenes. D’altra banda, 36 companyies catalanes seguiran una agenda paral·lela conjuntament amb el Port de Barcelona per tancar acords amb agents portuaris i logístics del país.

L'empresa xilena Ducasse Industrial anuncia 40 nous llocs de treball a la seu de Barcelona