ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana Sensing & Control obre una oficina a Santiago de Xile per cobrir tot Sud-Amèrica i Mèxic

Imatge per defecte
  • Sensing & Control és una de les 56 empreses que participa aquesta setmana en la missió institucional i empresarial a de la Generalitat a Xile.
  • L'empresa, de l'àmbit IoT, es dedica a la gestió d'informació que generen sensors instal·lats a les cases per controlar el consum energètic, de l'aigua, la temperatura i la seguretat.
  • La pime catalana ha escollit Santiago de Xile per la relació que ja havia establert amb potencials clients i per poder oferir suport tècnic a través de socis locals a tot el continent.

L’empresa catalana Sensing & Control, del sector de la Internet de les coses (IoT), ha obert una oficina a Santiago de Xile per donar cobertura a tot el mercat sud-americà i Mèxic. Es tracta d'una de les 56 empreses catalanes que participa aquesta setmana en la missió empresarial i institucional a Xile.

L'empresa -fundada el 2006 i que actualment compta amb un equip de 16 persones- ha desenvolupat una plataforma basada en el núvol que mesura paràmetres de confort, seguretat, consums (energia, gas, electricitat i aigua) i salut, com la qualitat de l'aire. Amb aquest coneixement, l'eina pren decisions de manera automàtica i intel·ligent. L'empresa ofereix aquest producte a altres companyies de serveis perquè complementin l’oferta als seus clients finals.

Segons el director general de Sensing & Control, Narcís Avellana, “portem treballant des de fa més de dos anys i mig en l'obertura d'aquesta oficina”. “Hem fet una forta inversió en coneixement”, subratlla, “per personalitzar el nostre producte a les necessitats i costums de Sud-Amèrica”. A més, destaca, “sabem que els clients ens tenen molta més confiança si tenim una oficina al país”. La pime ha decidit expandir la seva presència internacional a Xile perquè ja comptava amb potencials clients i per poder oferir suport tècnic al continent a través de socis locals.

L'empresa va ser seleccionada l'any passat per l'Agència de desenvolupament econòmic de Nova York (NYCEDC) com una de les 15 empreses més innovadores del món en el camp de les smart cities. Compten amb oficines a Barcelona i Igualada, i entre els seus darrers projectes destaca, per exemple, la gestió de la informació de les llars de més de 10.000 usuaris a Dinamarca, i les proves pilot que estan desenvolupant a les ciutats Rijeka i Plòvdiv, les segones ciutats més importants de Croàcia i Bulgària, respectivament

Missió empresarial i institucional a Xile

Avui acaba la missió empresarial i institucional a Xile, que ha comptat amb la participació de 56 empreses catalanes i representants institucionals de la Generalitat, com el conseller Felip Puig, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, o la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu. El viatge s’organitza en el marc de la Presidència catalana dels Quatre Motors per a Europa, de manera que també hi prenen part empreses i entitats de Rhône Alps, Llombardia i Baden-Württemberg.

L'empresa catalana Sensing & Control obre una oficina a Santiago de Xile per cobrir tot Sud-Amèrica i Mèxic