ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana PAL Robotics desenvolupa un nou robot que interactua amb les persones a nivell domèstic i industrial

L’empresa ha format part de la missió d’innovació a Shenzen i Hong Kong organitzada per la Generalitat. Juntament amb cinc empreses catalanes més (Claitec, Kerad Games, Popplaces.com, Tronic Electronica & Electricitat i usMIMA) i el centre tecnològic CTTC, ha participat en l’estand del Govern a la China Hi-Tech Fair

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • L’empresa ha format part de la missió d’innovació a Shenzen i Hong Kong organitzada per la Generalitat. Juntament amb cinc empreses catalanes més (Claitec, Kerad Games, Popplaces.com, Tronic Electrònica & Electricitat i usMIMA) i el centre tecnològic CTTC, ha participat en l’estand del Govern a la China Hi-Tech Fair.
  • L’empresa catalana dissenya i fabrica robots humanoides que faciliten la qualitat de vida de les persones, així com plataformes robòtiques per a centres d’investigació o magatzems.
  • La China Hi-Tech Fair de Shenzen és la major fira tecnològica a la Xina i una de les més importants del continent asiàtic. Hi participen prop de 3.000 expositors de 50 països i la visiten 500.000 professionals.

L’empresa de Barcelona PAL Robotics ha desenvolupat un nou robot que interactua amb les persones a nivell domèstic i industrial. La companyia catalana ha presentat el seu nou autòmat, anomenat Tiago, a la China Hi-Tech Fair celebrada aquesta setmana a Shenzen. Tiago és un robot manipulador mòbil que està destinat tant a l’assistència de persones grans o dependents com a la indústria lleugera.

PAL Robotics es dedica al disseny i producció de robots humanoides que faciliten la qualitat de vida de les persones, així com plataformes robòtiques per a centres d’investigació o magatzems. Francesco Ferro, CEO de PAL Robotics, explica que “ens focalitzem en la robòtica de servei i col·laborativa amb l’objectiu que en un futur pròxim pugui conviure amb les persones, facilitar tasques repetitives o pesades, i millorar la nostra qualitat de vida”.

A més de Tiago, a la Xina, PAL Robotics ha fet demostracions d’altres robots com Reem-C, capaç de caminar i parlar diversos idiomes; StockBot, que realitza l’inventari de grans superfícies autònomament; i PMB-2, una base mòbil amb aplicacions a la logística.

PAL Robotics ha format part de la missió d’innovació a Shenzen i Hong Kong organitzada per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, juntament amb cinc empreses catalanes més (Claitec, Kerad Games, Popplaces.com, Tronic Electrònica & Electricitat i usMIMA) i el centre tecnològic CTTC. El Govern, a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Hong Kong, ha participat a la China Hi-Tech Fair amb un estand propi que acollia les sis empreses i el centre tecnològic.

Per a Francesco Ferro, participar a la China Hi-Tech Fair els ha permès “conèixer millor el mercat asiàtic, que és molt actiu i està ben posicionat a nivell tecnològic. Volem també explorar les oportunitats de negoci que aquest mercat ofereix”.

PAL Robotics, que compta amb prop de 30 treballadors a la seva oficina de Barcelona, va facturar 2,5 milions d’euros el 2014 i preveu incrementar la facturació fins als 3 milions d’euros aquest any.

China Hi-Tech Fair

La China Hi-Tech Fair és la fira amb major influència a nivell científic i tecnològic de la Xina i una de les més grans del continent asiàtic. Enguany ha comptat amb més de 100.000m2 d’exposició on hi havia 3.000 estands de 50 països diferents i l’han visitat prop de 500.000 professionals.

L'empresa catalana PAL Robotics desenvolupa un nou robot que interactua amb les persones a nivell domèstic i industrial