ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern del Pakistan presenta les oportunitats de negoci que ofereix el país a les empreses catalanes

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, s’ha reunit aquest divendres amb el secretari d’Estat d’Economia, Comerç i Inversions del Pakistan, Muhammad Shehzad Arbab

27/11/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, s’ha reunit aquest divendres amb el secretari d’Estat d’Economia, Comerç i Inversions del Pakistan, Muhammad Shehzad Arbab, per conèixer les oportunitats de negoci que ofereix aquest país a les empreses catalanes. Així, el representant paquistanès ha assenyalat els sectors de la farmàcia, la medicina, la química, l’alimentació, l’enginyeria, la construcció, les energies renovables, la maquinària i el tèxtil com els àmbits més atractius per a les empreses catalanes interessades en iniciar o consolidar la seva presència al Pakistan.

A la reunió, que ha comptat amb la presència de l’Ambaixador del Pakistan a l’Estat espanyol, Rafat Mahdi, el Cònsol General a Barcelona, Murad Ashraf Janjua, i el Ministre Econòmic per a la UE a Brusel·les, Safdar A. Sohail, també s’han analitzat noves vies per intensificar la cooperació bilateral entre ambdós països en els camps de la indústria, l’economia, el comerç i les inversions. De fet, aquest octubre es va organitzar la primera missió empresarial impulsada per la Generalitat al Pakistan, que va visitar les ciutats de Lahore, Faisalabad i Islamabad per buscar distribuïdors i socis locals.

Entre d’altres motius, l’interès de l’empresa catalana al Pakistan s’explica pel creixement de la classe mitjana, la demanda interna, la riquesa en recursos naturals i els nous programes de reformes governamentals signats amb el Fons Monetari Internacional. Entre el gener i el setembre d’enguany les exportacions catalanes al Pakistan han crescut un 55% respecte el mateix període de l’any passat, superant el volum exportat durant tot l’any 2014. Per sectors, destaquen les vendes de maquinària tèxtil, productes químics i plàstics.

El Govern del Pakistan presenta les oportunitats de negoci que ofereix el país a les empreses catalanes