ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La plataforma de finançament alternatiu Arboribus supera els 4 milions d'euros en préstecs per a pimes

Des de la seva creació Arboribus ha formalitzat 117 operacions en préstecs directes, la major part per a pimes catalanes

29/11/2015 10:47
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Des de la seva creació Arboribus ha formalitzat 117 operacions en préstecs directes, la major part per a pimes catalanes.
  • Aquesta és una de les 17 empreses que la Generalitat, a través d’ACCIÓ, ha acreditat com a entitat de finançament alternatiu a la banca.
  • La plataforma funciona mitjançant el crowdlending, un sistema que permet que inversors particulars i professionals inverteixin directament a petites i mitjanes empreses.

La plataforma de finançament alternatiu Arboribus, que basa el seu funcionament en el crowdlending (finançament col·lectiu de préstecs), ha superat els 4M€ en préstecs per a pimes des de la seva posada en marxa. La plataforma ha formalitzat 117 operacions en préstecs, un 66% dels quals han estat per a empreses catalanes.

Arboribus és una de les 17 empreses que la Generalitat, a través d’ACCIÓ, ha acreditat recentment com a entitat de finançament alternatiu per a pimes. L’objectiu d’aquesta acreditació (que també reconeix xarxes d’inversors privats, plataformes de crowdfunding, de crowdlending i d’invoice trading) és impulsar l’accés de les pimes i empreses catalanes a solucions de finançament alternatiu al bancari, un camp que està creixent a Europa.

La plataforma va iniciar la seva activitat a finals del 2012. A través del sistema de crowdlending, permet que inversors particulars i professionals inverteixin directament a pimes obtenint una rendibilitat major que altres formes d’inversió. Cada inversor decideix en quina empresa vol invertir, quina quantitat i a quin tipus d’interès. Segons la plataforma, les empreses usuàries valoren sobretot l’agilitat en els tràmits i el fet que no existeixen altres serveis obligatoris de contractació, com succeeix amb el finançament bancari.

Una de les empreses que ha obtingut finançament a través d’Arboribus és Marmoleria Catalana S.A. (MACSA), que ha rebut 90.000€ per impulsar la seva internacionalització a França i Colòmbia. Francesc Casas, CEO de MACSA, explica que “el crowdlending ens va semblar una molt bona alternativa per no dependre tant dels bancs. El fet que la gestió sigui online facilita molt les tasques, i permet un seguiment en temps real de l’estat de l’operació a Arboribus”. “Les principals diferències i avantatges que existeixen amb la banca són l’agilitat en la tramitació, la transparència en tot el procés i la no vinculació del préstec a altres productes”, afegeix Casas.

La plataforma de finançament alternatiu Arboribus supera els 4 milions d'euros en préstecs per a pimes