ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Pere Torres reclama 'un exercici de responsabilitat en relació a les informacions sobre el moviment d'empreses'

El secretari d’Empresa i Competitivitat demana “donar tota la informació perquè no se n’extreguin falses conclusions polítiques”

04/12/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El secretari d’Empresa i Competitivitat demana “donar tota la informació perquè no se n’extreguin falses conclusions polítiques”.
  • Segons Torres, aquestes informacions “generen una imatge negativa de la situació econòmica a Catalunya, que no es correspon amb la realitat”, i ho atribueix al “dinamisme empresarial normal”.
  • En resposta a la Confederació d’Empresaris d’Andalusia (CEA), Torres recorda que en els últims 6 anys 4.200 empreses han marxat d’Andalusia.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha reclamat “un exercici de responsabilitat en relació a les informacions sobre el moviment d’empreses” fetes públiques els darrers dies. Torres ha demanat “no extreure’n falses conclusions polítiques” en tractar-se del “dinamisme empresarial normal”. En aquest sentit, exigeix “donar tota la informació i no només dades parcials” per no generar “una imatge negativa de la situació econòmica de Catalunya que no es correspon a la realitat”.

Torres dóna resposta així a les afirmacions de la Confederació d’Empresaris d’Andalusia (CEA), que assenyala un procés de deslocalització d’empreses catalanes a la resta de l’Estat espanyol. En aquest context, el secretari d’Empresa i Competitivitat recorda que en els darrers 6 anys 4.200 empreses han marxat d’Andalusia. ”No té sentit que la patronal andalusa parli de les empreses que traslladen el seu domicili social fora de Catalunya i oblidi les que el traslladen fora d'Andalusia", subratlla.

Així, el Departament d’Empresa i Ocupació reitera que no hi ha una fuga d’empreses a Catalunya, i que el casos en què s’ha registrat un canvi de seu fiscal no s’ha modificat la unitat productiva de la companyia. De fet, la Generalitat ja va explicar que s’està incrementant de nou les empreses que es creen a Catalunya i que s’està creixent en inversió estrangera.

Pere Torres reclama 'un exercici de responsabilitat en relació a les informacions sobre el moviment d'empreses'