ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Felip Puig inaugura el nou centre de vendes de Lenovo a Barcelona i anuncia la creació de 80 llocs de treball

Des del centre de la capital catalana, la multinacional tecnològica donarà servei a més de 13.000 empreses mitjanes del sud d’Europa, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos

12/01/2016 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Des del centre de la capital catalana, la multinacional tecnològica donarà servei a més de 13.000 empreses mitjanes del sud d’Europa, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos.
  • El projecte d’inversió de Lenovo ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres Catalonia Trade&Investment.
  • En el marc de la nova estratègia de Lenovo per entrar al mercat de les mitjanes empreses a la regió d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica, l’empresa també ha obert centres a Copenhage, Stuttgart i Basingstoke (Regne Unit). El de Barcelona és el més gran.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest dimarts el nou centre de vendes de la multinacional tecnològica Lenovo a Barcelona. La posada en marxa d’aquest centre suposa la creació de 60 llocs de treball directes, amb la previsió de comptar amb un equip de 80 persones d’aquí a tres anys. L’empresa ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres Catalonia Trade&Investment, que ha assessorat la companyia per ubicar el centre a Catalunya i trobar la localització més adequada a Barcelona.

L’empresa, que ja comptava amb una delegació comercial a Barcelona, consolida així la seva presència a Catalunya. L’objectiu del nou centre de vendes i serveis és donar servei a més de 13.000 empreses mitjanes del sud d’Europa, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos. Amb aquesta inversió, Lenovo preveu incrementar un 5% anual la seva quota de mercat al sector de l’empresa mitjana a la regió d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica. Lenovo també ha obert centres a Copenhage, Stuttgart i Basingstoke (Regne Unit). El de Barcelona és el més gran.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, el president de Lenovo EMEA, Eric Cador, i la directora executiva EMEA Midmarket Enterprise & Public de Lenovo, Isla Ramos, entre d’altres. El conseller ha assegurat que "tot i el debat polític, l'obertura d'aquest centre de Lenovo demostra que e nostre país genera confiança i que aposta per l'economia productiva". Segons Puig, "des del Govern mostrem la nostra satisfacció, i com a servidors públics, ens posem al servei de Lenovo i les empreses que inverteixen a Catalunya". El conseller ha subratllat que el Govern treballa per l'atracció d'inversions estrangeres pel "seu retorn cap a la justícia social".

De la seva banda, el president de Lenovo EMEA ha explicat que “hem registrat un creixement excepcional els darrers dos anys i hem consolidat la nostra posició com a primer fabricant de PCs del món. No obstant això, estem transformant constantment la companyia per ser líders en el conjunt de dispositius connectats”. Per aquest motiu, ha donat a conèixer, “estem posant el focus en entaular una relació amb els clients de mitjanes empreses a la regió EMEA i en equipar-les amb els dispositius informàtics adequats, ja que són un segment essencial de l’economia”.

Cador ha dit que aquestes empreses seran “el motor de creixement estratègic” per a les vendes de l’empresa a la regió aquest any i que el nou centre obert a Barcelona és “un clar exemple d’aquest compromís i direcció estratègica”. Segons Lenovo, a la regió d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica hi ha més de 80.000 mitjanes empreses, d’entre 250 i 1.000 treballadors, que inverteixen més de 7.000 milions d’euros anuals en equipament informàtic.

Felip Puig inaugura el nou centre de vendes de Lenovo a Barcelona i anuncia la creació de 80 llocs de treball