ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Un centenar d’empresaris catalans s’interessen per les noves tendències tecnològiques que milloren la competitivitat en l’àmbit de la indústria 4.0

La jornada ‘Sistemes tècnics intel·ligents a Alemanya: un pas més enllà en la indústria 4.0’ ha comptat amb la participació del clúster alemany Its OWL, el centre tecnològic Eurecat, la Fundació i2CAT i les empreses catalanes M2M Cloud Factory, Innovae i Manufactura Moderna de Metales

18/01/2016 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • La jornada ha estat organitzada per la Generalitat i hi han participat el clúster alemany Its OWL, el centre tecnològic Eurecat, la Fundació i2CAT i les empreses catalanes M2M Cloud Factory, Innovae i Manufactura Moderna de Metales.
  • La sessió d’avui dóna continuïtat a les actuacions relacionades amb la indústria 4.0 que el Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ, va posar en marxa l’any passat.

Un centenar d’empresaris catalans han assistit aquest matí a la jornada ‘Sistemes tècnics intel·ligents a Alemanya: un pas més enllà en la indústria 4.0’ interessats per les tendències tecnològiques que milloren la competitivitat en l’àmbit de la indústria 4.0.

La sessió, que s’ha celebrat a Barcelona, ha estat organitzada per ACCIÓ, l’agència del Govern català per la competitivitat de l’empresa, i hi ha participat el clúster alemany Its OWL, el centre tecnològic Eurecat i la Fundació i2CAT. El centre alemany compta amb 175 empreses, universitats i centres científics d’excel·lència de la regió de Westfalia Oriental-Lippe. Les empreses catalanes M2M Cloud Factory, Innovae i Manufactura Moderna de Metales han explicat la seva experiència en l’àmbit de la indústria 4.0.

La jornada ha comptat amb la participació de la directora d’Innovació d’ACCIÓ, Mariona Sanz, que ha dit que “la incorporació d’aquestes noves tecnologies 4.0, com la robòtica o la impressió 3D, permet augmentar la competitivitat de les empreses. Es creen noves formes de produir i de contacte amb el client que permeten millorar l’eficiència gràcies a Internet com a eina clau”.

Durant l’acte, s’han presentat les iniciatives que la Generalitat impulsa per donar a conèixer les tendències tecnològiques en l’àmbit de la indústria 4.0. Algunes d’elles són l’organització d’una missió, el proper mes de maig, a Alemanya per conèixer els instruments que aquest àmbit presenta, i la creació d’una línia d’ajut per a projectes entre empreses catalanes i alemanyes.

Els empresaris assistents han conegut els sistemes tècnics intel·ligents que s’estan aplicant a Alemanya de la mà de la cap de Màrqueting Internacional i Relacions Públiques del clúster It’s OWL, Gitta Klemme. A més, el director de Tecnologies Digitals d’Eurecat, Joan Lluis Mas, ha explicat l'oferta tecnològica d’aquest centre tecnològic en l'àmbit de la indústria 4.0.

M2M Cloud Factory i Innovae ofereixen solucions tecnològiques per a l'aplicació de les TIC en la gestió de fàbriques intel·ligents, mentre que Manufactura Moderna de Metales ja ho està aplicant. Finalment, el director d’i2CAT, Artur Serra, ha presentat l’Anella Industrial, un projecte creat per l'administració, el sector privat i les universitats i centres de recerca, que potencia la connectivitat i l’ús competitiu de les TIC a sectors empresarials claus pel país.

La jornada d’avui dóna continuïtat a les actuacions relacionades amb la indústria 4.0 que el Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ, va posar en marxa l’any passat. Algunes de les actuacions ja realitzades en aquest marc són el seminari ‘Indústria 4.0’ que es va fer el maig passat en col·laboració amb el Govern de Baden-Wüttemberg, o la missió empresarial per conèixer la indústria 4.0 alemanya de setembre de 2015.

Un centenar d’empresaris catalans s’interessen per les noves tendències tecnològiques que milloren la competitivitat en l’àmbit de la indústria 4.0