ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern català, rebut pel Primer Ministre de l'Índia, Narendra Modi

El director General de Telecomunicacions i el director d’ACCIÓ a l’Índia també s’han reunit amb representants dels ministeris de telecomunicacions i de transports del govern indi

31/01/2016 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El director General de Telecomunicacions i el director d’ACCIÓ a l’Índia també s’han reunit amb representants dels ministeris de telecomunicacions i de transports del govern indi.
  • Les reunions s’han celebrat en el marc del Congrés Times Global Business Summit, on Catalunya ha estat l’única regió convidada.
  • Catalunya ha estat escollida juntament amb Canadà i Rússia per presentar les oportunitats de negoci en els sectors smart cities, mobile i connectivitat.

El primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, va mantenir ahir una breu trobada amb la delegació del Govern català, encapçalada pel director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, en el marc del Congrés econòmic Times Global Business Summit, on Catalunya ha estat l’única regió convidada, juntament amb Canadà i Rússia.

Durant la trobada amb el Primer Ministre Modi, Puigneró va exposar les oportunitats de col·laboració en els sectors smart cities, mobile i telecomunicacions entre ambdós països, fet que va despertar l’interès de Modi, qui va suggerir una reunió amb el ministeri de telecomunicacions del Govern indi i la delegació catalana.

Aquesta reunió entre el secretari de comunicacions i tecnologia de la informació del govern indi, Shri N Sivasailam, i la delegació catalana ha tingut lloc fa poques hores. Durant la reunió, Jordi Puigneró ha explicat l’estratègia smartCAT, que té l’objectiu de fer de Catalunya una smart region de referència internacional i que integra iniciatives que fan ús de la tecnologia i el big data en sectors com l’educació, l’e-commerce o la salut.

Per altra banda, ahir també es va celebrar una reunió del Secretari de Transports i Carreteres del Govern indi, Sanjay Mitra, amb el director general de telecomunicacions i societat de la informació, Jordi Puigneró i el director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Mumbai, Suprio Bose. Durant la reunió, Jordi Puigneró va exposar la voluntat del Govern català per col·laborar amb el govern indi en els àmbits d’smart mobility, posant com a exemple el projecte de la T-Mobilitat.

Catalunya ha participat al congrés econòmic Times Global Business Summit 2016 que ha tingut lloc els dies 29 i 30 de gener a Nova Delhi (Índia) com a regió convidada, juntament amb Canadà i Rússia. Catalunya ha estat escollida per presentar-hi les oportunitats de negoci en els sectors mobile, connectivitat i smart cities, en un certamen organitzat pel grup Times of India que ha aplegat a un miler d’empresaris, economistes i representants institucionals de tot el món, entre els quals ha destacat la participació del primer ministre de l’Índia, Narendra Modi.

La intervenció de Catalunya al Congrés ha estat avui dissabte, 30 de gener, a les 10:00 hores (hora a l’Índia). A banda de Puigneró, també han participat el fundador de l’entitat Smart Cities Council India, Pratap Padode, i el director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Mumbai, Suprio Bose. L’empresa catalana Applus Idiada i la companyia índia Balaan Group que han explicat les característiques de la seva col·laboració empresarial.

L’impuls del sector smart cities a l’India

El govern indi ha posat en marxa el programa Smart Cities India amb l’objectiu d’impulsar la creació al país de 100 ‘ciutats intel·ligents’ l’any 2022. Per aconseguir-ho, hi ha destinat un pressupost de 15.329,26M$, i espera atraure també capital estranger. El pla contempla la construcció de metròpolis connectades, amb la millora dels subministraments elèctrics i l’automatització de la recol·lecció de deixalles, així com l’impuls a les infraestructures mèdiques.

Actualment, el 31% de la població índia viu a les grans ciutats, on es genera el 63% de l’activitat econòmica. La població urbana no para de créixer i s’estima que l’any 2050 prop de 843 milions d’indis viuran en regions urbanes.

Les relacions comercials entre Catalunya i l’Índia

La inversió de l’Índia a Catalunya suma l’any 2014 el 61,5% del total invertit a l’Estat espanyol. Pel que fa a les exportacions catalanes a l’Índia, la xifra ha augmentat un 16,7% en el període gener- novembre de 2015 respecte el mateix període de l’any anterior, assolint els 300,8M€.

Les vendes de les empreses catalanes al país asiàtic són principalment de productes químics orgànics (16,1% del total exportat), maquinària (16,1%) i components de vehicles (7,4%). Les exportacions catalanes representen el 25% de les exportacions de l’Estat espanyol a l’Índia.

El Govern català, rebut pel Primer Ministre de l'Índia, Narendra Modi