ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana MiniBatt presenta al MWC el primer carregador del món invisible i sense fils per a mòbils

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El carregador s’ubica sota qualsevol taula de fusta, plàstic o vidre i carrega els dispositius mòbils a distància, sense necessitat de contacte físic ni de connectar-los amb cables.
  • L’empresa, de 9 treballadors, participa al Mobile World Congress per primera vegada a través de l’Estand Catalonia de la Generalitat de Catalunya a la fira.
  • El producte es començarà a comercialitzar a fabricants de mobiliari, restaurants, oficines i espais on l’usuari pugui tenir la necessitat de carregar la bateria del mòbil.

L’empresa catalana MiniBatt presentarà a l’onzena edició del Mobile World Congress (MWC) el primer carregador del món per a mòbils invisible i sense fils. La companyia, de 9 treballadors i de Granollers, donarà a conèixer aquest producte a la fira de mòbils més important del món des de l’Estand Catalonia, l’espai que la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, posa a disposició de les empreses catalanes al congrés.

Es tracta d’un disc de 80 mil·límetres que es pot ubicar, connectat a la corrent, sota qualsevol taula o superfície de fusta, plàstic o vidre, fet que el fa invisible per a l’usuari. Per carregar la bateria del mòbil només cal col·locar-lo sobre la taula, damunt d’un adhesiu que indica la zona de càrrega. D’aquesta manera, el dispositiu mòbil no es connecta a cap aparell ni és necessari un contacte físic amb el carregador.

Segons el gerent de MiniBatt, Jordi Gilberga, “comencem a comercialitzar el producte a fabricants de mobiliari, restaurants, oficines, gestors d’estacions o sales d’espera, és a dir, aquells espais on sigui útil per l’usuari tenir un carregador a mà”. Assegura que “és importantíssim ser presents en aquesta fira per donar a conèixer els nostres productes: durant quatre dies podrem presentar-los als professionals amb més poder de decisió del món en el sector de les TIC”.

En un principi, l’empresa es dedicava a fabricar components per a l’automoció. El 2012 va haver-hi un canvi generacional en la gestió de l’organització i es va començar a treballar en el camp de les bancs d’energia portàtils que permeten posar en marxa una bateria descarregada d’un cotxe. “Va ser en aquest moment quan vam veure que aquest dispositiu, petit i amb un disseny modern, també podia carregar mòbils”, explica Gilberga. Amb la incorporació de la tecnologia que permet carregar els mòbils d’última generació sense cables, l’empresa va apostar per aquest sector i va tenir la idea d’amagar el carregador per fer-lo invisible.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

L’empresa catalana MiniBatt presenta al MWC el primer carregador del món invisible i sense fils per a mòbils