ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat acredita les entitats catalanes de finançament alternatiu Capital Cell, ECrowd!, BAGi i Ship2B

Amb aquestes noves entitats, ja són 21 les entitats acreditades per la Generalitat a través d’ACCIÓ

19/02/2016 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Amb aquestes noves entitats, ja són 21 les entitats acreditades per la Generalitat a través d’ACCIÓ.
  • L’objectiu d’aquesta actuació és garantir la qualitat de la seva activitat i generar confiança en el teixit empresarial cap als instruments alternatius a la banca.
  • Els nous acreditats són instruments d’equity crowdfunding (Capital Cell), crowdlending (eCrowd Invest) i xarxes d’inversors privats (Xarxa d’Àngels Inversors de Girona-BAGi i Ship2B).

La Generalitat de Catalunya ha acreditat a les entitats catalanes de finançament alternatiu Capital Cell, eCrowd!, Xarxa d’Àngels Inversors de Girona- BAGi i Ship2B. Amb aquestes noves entitats, ja són 21 les plataformes acreditades per la Generalitat a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa.

Amb aquestes acreditacions es busca garantir la qualitat de la seva activitat i generar confiança perquè les pimes i empreses catalanes accedeixin a solucions de finançament alternatiu al bancari, un camp que està en continu creixement. Segons dades d’ACCIÓ (en base a dades de l’Asociación Española de Entidades de Capital Riesgo- ASCRI), Catalunya va generar 369 operacions de finançament alternatiu al 2014 (operacions de venture capital, inversors privats i préstecs participatius), per un total de 195,7M€ en les primeres etapes de l’empresa. Aquestes xifres situen a Catalunya com a líder en el conjunt de l’Estat Espanyol quan a nombre d’operacions (30,3% del total) i volum invertit (52,1%) en finançament alternatiu en les primeres etapes de l’empresa.

Els nous acreditats són instruments d’equity crowdfunding o finançament col·lectiu d’inversió (Capital Cell), crowdlending o finançament col·lectiu de deute (eCrowd Invest) i xarxes d’inversors privats (Xarxa d’Àngels Inversors de Girona-BAGi i Ship2B). Segons Núria Betriu, directora general d’Indústria, “són entitats que han anat guanyant força, han tancat diverses operacions i hem detectat que tenen un molt bon funcionament”. Betriu afegeix que “aquestes plataformes poden donar suport a les empreses catalanes en la seva diversificació del finançament”.

Les 21 entitats gaudiran d’aquesta acreditació fins el 31 de desembre del 2016. Posteriorment es tornaran avaluar les seves característiques per determinar si continuen complint els requisits.

El total d’entitats acreditades són:

  • Equity crowdfunding: Crowdcube, The Crowd Angel i Capital Cell.
  • Crowdlending: Arboribus, Loanbook i eCrowd!
  • Invoice trading: Finanzarel i Novicap.
  • Xarxes d’Inversors Privats: BANC, BCN BA, Economistes BAN, Eix Technova, ESADE BAN, Foro capital pimes, Red de Inversores Privados y Family Offices IESE Business School, Keiretsu Forum, Lánzame, Reus Tarragona BA, Seedrocket, BAGi i Ship2B.

El Govern de la Generalitat, a través d’ACCIÓ, posa a l’abast de les empreses diferents eines per conèixer i aprofitar les noves fonts de finançament. Una d’elles és el Servei d’Assessorament Financer, que proporciona als empresaris una proposta personalitzada sobre quins són els instruments que encaixen millor amb l’empresa en funció de la situació en la que es troba la companyia.

També disposa del Catàleg de Finançament Alternatiu, que inclou més de 80 solucions per finançar projectes empresarials, amb la informació més rellevant sobre les diferents fórmules i entitats: qui són, quina és la seva especialitat i el seu contacte directe.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

La Generalitat acredita les entitats catalanes de finançament alternatiu Capital Cell, ECrowd!, BAGi i Ship2B